Skip to main content

Trafikledning av utryckningsfordon

(2017-2018) Projektet hade som syfte till att vidareutveckla AD Aware Traffic Control med en automatiserad molnfunktion för att dela information om utryckningsfordon mellan autonoma fordon och operatören för utryckningsfordon (SOS Alarm).

utryckningsfordon

Målet med detta projekt var att ansluta till SOS Alarm för att få tillgång till position och målområde för ambulans- och brandbilaräddningsuppdrag och automatiskt tvinga AD-fordon att återvända till manuell körning när EV-uppdraget närmar sig. Detta kan låta som en enkel uppgift, men det krävde djup förståelse och lite nytt tänkande för att få ett smidigt och fungerande system.

Det huvudsakliga resultatet från detta projekt var en demonstration av arbetssystemet som hölls på Lindholmen Science Park i augusti 2017. Denna demonstration visade informationsflödet från SOS Alarm till en central trafikstyrningsplattform och databehandlingen, till Volvo Car Traffic Control, till AD-fordonet och tillbaka igen, samt återställde varningen och åtgärderna.

Projektet använde och byggde på en hel del av den redan befintliga molninfrastrukturen som utvecklats för Driv Sweden.

Emergency Vehicle Information -  29 augusti 2018:

ad aware pdf.

Projektperiod:
2017-09-01 - 2018-12-14

Projektpartners:Volvo CarsCarmentaEricssonSOS AlarmRISE

För mer information, kontakta:
Jesper Gunnarson, Volvo Cars
jesper.gunnarson@volvocars.com

Vinnovanummer
2017-01985

Relaterade projekt

Text saying AI Aware over an animation of Gothenburg.

AI AWARE Scale Up

Syfte med projektet är att skapa en säkrare trafikmiljö genom att läsa av, förstå och förutse händelser i ett trafiksystem. Projektet bygger vidare på och skalar upp resultaten från Drive Sweden...
Text saying AI Aware over an animation of Gothenburg.

AI Aware

AI Powered Awareness for Traffic Safety (AI Aware) är ett koncept för att undersöka och testa central trafikkontroll som stöder uppkopplade och automatiserade fordon. Genom en gemensam molntjänst...
ces2020 las vegas street

Förbättrad trafiksäkerhet genom samordnad användning av sensordata från fordon

Projektet kommer att studera hur sensorer på uppkopplade fordon kan bidra till en bättre bild av den aktuella trafiksituationen, för att ge bättre förutsättningar för en kvalitativ trafikstyrning.
ds driverless car evaluating upcoming traffic

Samordnat och avancerat förarstöd till uppkopplade och självkörande AD- och ADAS-fordon

(2018-2019) Projektet genomförde försök med ett centralt molnbaserat trafikledningssystem som sammanställer information och samordnar informationsutbytet med och mellan uppkopplade fordon.
aware traffic control

Trafikledning av uppkopplade och självkörande fordon

Projektet hanterar en digitaliserad trafikstyrning för uppkopplade och självkörande fordon med trafikkontroll baserat på olika informationsflöden. Inom projektet kommer utredas möjligheter och...