Hoppa till huvudinnehåll
conference lunch move company map contacts lindholmen travel info

Partners

Drive Sweden finansieras av Energimyndigheten, Formas och Vinnova. Lindholmen Science Park står som värd för programmet.

Är du intresserad av att bli partner?
Kontakta Jan Hellåker, programansvarig, Drive Sweden, jan.hellaker@lindholmen.se

Samarbetspartners i Drive Sweden

Partners

 • Apparkingspot www.apparkingspot.com

  Apparkingspot är en unik parkeringsplattform som gör att enskilda individer, företag och parkeringsoperatörer kan annonsera sina oanvända och underutnyttjade parkeringar för att få mer intäkter. I sin tur gör Apparkingspot det möjligt för föraren att söka och förbooka parkering på parkeringsplatser, hotell, i närheten av flygplatser, idrottsevenemang eller privata uppfarter med en genomsnittlig besparing på 50% jämfört med andra tillgängliga parkeringar. Förutom att den möjliggör billigare parkering minskar Apparkingspot också tiden det tar att söka efter en parkeringsplats och med detta minskar även koldioxidutsläppen. 

 • AstaZero www.astazero.com

  AstaZero är en högteknologisk forskningsanläggning för utveckling av aktiv trafiksäkerhet. AstaZero är en öppen anläggning som är tillgänglig för samtliga aktörer inom och utom Drive Sweden.Anläggningens unika miljöer gör det möjligt att prova alla tänkbara scenarier inom forskning, utveckling och certifiering av framtida trafiksäkerhetssystem.

 • Atkins www.atkinsglobal.com

  Atkins är en av världens mest respekterade multidisciplinära konsultföretag. Vi bygger långsiktiga relationer med våra kunder och partners för att skapa en bättre värld genom implementering av våra idéer.Vår kunskap ligger inom design och planering av infrastruktur.. Vi har en bred kundbas med erfarenhet av arbete med både nationella och lokala myndigheter samt den privata sektorn.

 • Autoliv www.autoliv.com

  Autoliv, Inc. är världens ledande bilsäkerhetsföretag. Genom sina dotterbolag utvecklar och tillverkar företaget bilsäkerhetssystem till alla större biltillverkare i världen. Tillsammans med sina joint venture har Autoliv mer än 80 anläggningar med drygt 68 000 medarbetare i 27 länder. Dessutom har Autoliv 21 tekniska centra i nio länder runt om i världen med 20 krockbanor, vilket är fler än något annat bilsäkerhetsföretag. Koncernens försäljning var under 2015 c:a 9,2 miljarder dollar.

 • Autonomous Mobility www.amobility.dk

  Autonomous Mobility importerar och driver autonoma fordon i Norden och Baltikum. Vi skapar mobilitetslösningar för framtiden som är gemensamma, mer hållbara och mer självständiga, samtidigt som de reducerar trafikstockningar, föroreningar och trafikrelaterade skador och dödsfall. Som en del av de största bilföretaget i Danmark har vi erfarenheten och resurserna för att skapa de bästa lösningarna för människor, städer och samhällen.

 • BestMile www.bestmile.com

  BestMile är ett teknikföretag som tillhandahåller distribuerad och skalbar molnteknik för att utnyttja autonoma fordons fulla potential för att hantera de globala mobilitetsutmaningarna. Med kontor i San Francisco (USA), Lausanne (Schweiz) och London (UK), kommersialiserar BestMile nu den första plattformen som gör det möjligt för intelligent drift och optimering av autonoma fordonsflottor, oavsett märke eller typ, och hanterar både fasta rutter och on-demand-tjänster. BestMile har sedan starten 2014 etablerat sig som ett ledande företag inom 'fleet automation' i den autonoma fordonsindustrin. BestMile var det första företaget som erbjöd autonoma mobilitetstjänster on-demand. Nu möjliggör man för första gången för autonoma el-skyttlar att cirkulerar genom en stadskärna som en daglig service till allmänheten.

 • Cabonline www.cabonline.com

  Cabonline Group (fd Fågelviksgruppen) är en av Europas största transport- och taxiföretag med ca 3500 åkare, 7000 fordon och 12000 förare anslutna till oss. I Sverige driver vi kända varumärken såsom Taxikurir, Sverigetaxi, TopCab, Taxi Skåne m fl. Cabonline Group AB är privatägt av H.I.G sedan våren 2015 och har sedan dess påbörjar en stor förändring för att öka kvaliteten, utbilda förare och åkare, förnya fordonsflottan och varumärken, samt investera stora resurser på teknik och digitalisering av våra tjänster. Cabonline Group AB omsatte drygt 5 miljarder SEK 2015.

 • Carmenta www.carmenta.com

  Carmenta är ett mjukvaruföretag som erbjuder avancerade produkter, lösningar och system inom Geografisk Informationsteknologi.  Vår teknik används till kart-, positionerings- och lednings-system. Carmentas kunder återfinns inom flera marknader däribland väg-/luft-/sjö-trafik,  blåljus,  myndigheter och försvar. Carmentas teknik används i verksamhetskritiska system över hela världen och med 30 års erfarenhet kännetecknas den av hög prestanda, hög tillgänglighet, användarvänlighet, öppenhet och skalbarhet.

 • CH2M www.ch2m.com

  CH2M är ett globalt ingenjörs- och projektleveransföretag som samarbetar med offentliga och privata kunder för att kunna anta världens mest komplexa utmaningar inom infrastruktur och naturresurser. Företaget är framförallt verksamt på marknaderna för vatten, transport, energi, miljö och industri. CH2M har bruttointäkter om 5,4 miljarder USD, har 22 000 anställda och är specialister inom program-, bygg- och driftledning och design. CH2M har över 3 700 anställda i Europa och har nyligen tagit sig an den svenska marknaden genom att starta upp en svensk verksamhet, med säte i vårt nya kontor i Stockholm. 

 • Chalmers tekniska högskola www.chalmers.se

  Chalmers vision är att aktivt medverka till en hållbar framtid. All forskning, utbildning och nyttiggörande inom teknik, naturvetenskap, arkitektur och sjöfart bedrivs i nära kontakt med omvärlden.

 • Consat www.consat.se

  Framgång genom innovation - Tack vare lång erfarenhet, fantastiska medarbetare, hög kompetens och kreativitet tillhandahåller vi unika tekniska lösningar med både bredd och djup. Consat har en särställning på marknaden när det gäller att genomföra tvärfunktionella projekt och uppdrag. Vi verkar inom Fordon, Industri, IT, Energi, Life Science och ITS för Kollektivtrafik. Självständigt eller i samverkan med våra nätverk når vi resultat med entusiasm och skaparglädje.

 • Dynniq www.dynniq.se

  Dynniq är ett dynamiskt, högteknologiskt och innovativt företag som erbjuder integrerade lösningar för mobilitet internationellt. Dynniq erbjuder system och tjänster för ökad framkomlighet, högre säkerhet och förbättrad miljö inom infrastrukturområdet. Våran erfarna och kunniga medarbetare arbetar nära med våra kunder i Europa, Sydamerika, USA och Kanada. I att göra så engagerar vi med våra kunder på ett pålitligt, öppet och proaktivt sätt.

 • Ericsson www.ericsson.com

  At Ericsson, we strive to connect everyone, wherever they may be. Because by being connected, people can take part in the emerging global collaboration that is the Networked Society -€“ a society in which every person and every industry is empowered to reach their full potential.

 • Freelway www.freelway.com

  Freelway skapar hållbara transporter av varor och människor inom organisationer och företagskluster. Freelways digitala plattform är en delningstjänst som effektiviserar organisationens befintliga resurser vilket skapar bättre transportservice, ekonomiska och miljömässiga besparingar. Samtidigt erhålls social hållbarhet när enheter och människor samverkar.

 • Googol www.googol.se

  At Googol, we specialize in assisting companies to create long lasting growth by increasing their innovation capabilities and in developing their opportunities.

 • Högskolan i Halmstad http://www.hh.se

  Högskolan i Halmstad är det innovationsdrivande lärosätet. Vi rustar människor för framtiden genom att skapa värden, driva innovation och utveckla samhället. Högskolan är känd för sina populära verklighetsförankrade utbildningar. Forskningen är internationellt välrenommerad och bedrivs i tvärvetenskapliga innovations- och forskningsmiljöer. Högskolan deltar aktivt i samhällsutvecklingen genom omfattande och uppmärksammad samverkan med både näringsliv och offentlig sektor.

 • Hertz www.hertz.se

  Hertz är ett av världens största biluthyrningsföretag. Vi har hyrt ut bilar sedan 1918 och har idag cirka 8 800 uthyrningskontor i 150 länder. Vi har funnits i Sverige sedan 1960 och finns på 125 orter från norr till söder. I dagsläget kan du hyra bil på något av våra 220 uthyrningskontor eller i självbetjäningskioskerna som har öppet mellan 06 och 24 alla dagar i veckan. Med ett brett utbud av bilmodeller och storlekar har vi bilar för alla typer av resor. Hertz är certifierade enligt ISO 14001 och jobbar aktivt för ett mer hållbart resande. 

 • IBM Svenska AB www.ibm.com/sweden/

  IBM är ett globalt integrerat företag som arbetar med företag och branscher i över 170 länder. Med mer än 100 år av erfarenhet att erbjuda svenska kunder anpassade lösningar bidrar vi till att hantera några av deras svåraste utmaningar. I en tid präglad av teknikskiften fokuserar IBM på att hjälpa verksamheter som arbetar med digital transformation. Med innovation som en central del av vår strategi levererar vi lösningar inom kognition, moln, big data och analys, säkerhet, mobilitet och samverkan. 

 • Icemakers www.icemakers.se

  Leading ice track makers in the world, Icemakers is the pioneer company of the vehicle testing industry in Swedish Lapland and operate as a full service winter test supplier to our clients.

 • Kista Science City www.kista.com

  Kista Science City ägs av Stiftelsen Electrum som sedan 1986 med Ericsson, IBM, Stockholms stad, Stockholms läns landsting, Länsstyrelsen, KTH, Stockholms universitet och Swedish ICT samt med områdets fastighetsägare tillsammans bygger samverkansmiljön. Kista Science City innehåller mer än 600 företag inom ICT och är födelseplatsen för NMT, GSM, EDGE, W-CDMA, LTE och är nu en av de platser där 5G testas och utvecklas. Stiftelsens dotterbolag Kista Science City AB driver visions- och strategiarbetet och dotterbolaget STING är en världsledande inkubator för ICT-startups.

 • KTH www.kth.se

  KTH är en modern teknisk högskola med utbildning och forskning i världsklass. På KTH kan du bli civilingenjör, arkitekt eller högskoleingenjör och du hittar vårt campus mitt i Stockholm.

 • Lindholmen Science Park www.lindholmen.se

  Lindholmen Science Park erbjuder en neutral utvecklingsmiljö där aktörer från näringsliv, akademi och samhälle tillsammans kan driva stora forsknings- och utvecklingsprojekt. Under snart 15 år har vi varit med och skapat framgångsrika samarbeten och innovationer. Lindholmen Science Park står som värd för Drive Sweden.

 • Linköpings universitet www.liu.se

  Linköpings universitet (LiU) är ett av Sveriges större lärosäten och vi hör till dem som erbjuder flest utbildningsprogram med inriktning mot en profession, som läkare, lärare, civilekonom och civilingenjör. Vi bedriver forskning inom en mängd områden och här finns internationellt starka forskningsmiljöer inom till exempel nya material, IT och handikappvetenskap.

 • Local Motors localmotors.com

  Local Motors is a technology-driven hardware company that designs, builds and sells vehicles. Local Motors combines „Co-Creation“ and „Micro-Manufacturing“. This enables the company to be unbeatable fast in bringing hardware-innovations to the market, like the world’s first 3D printed car. In Europe Local Motors is currently working on projects to bring electric, autonomous, shared, on demand vehicles on the streets

 • Mekonomen Group www.mekonomen.com/sv/

  Vi gör billivet enklare och mer prisvärt för våra kunder. Det gör vi genom ett brett och lättillgängligt utbud av prisvärda och innovativa lösningar och produkter för konsumenter och företag. Koncernen består av Nordens ledande bilservicekedjor med egen grossistverksamhet, över 300 butiker och 2 000 anslutna verkstäder under våra varumärken MECA, Mekonomen, BilXtra, Speedy och MekoPartner.

 • Mindconnect www.mindconnect.se

  Mindconnect provides innovative technology in the form of a proprietary Location Based Services platform. The end product of our platform is state of the art, real time traffic information with granularity, precision and flexibility that not only pushes the envelope of what can be done today but that also meets the requirements for what will be needed in future ITS solutions. Whether the target is intelligently navigated and connected drivers or fully autonomous cars, accessing underlying data is the future to optimize mobility.

 • National Electric Vehicle Sweden AB www.saabcars.com

  National Electric Vehicle Sweden (Nevs), bildades med avsikten att kunna göra skillnad, för dem omkring oss och för kommande generationer. Nevs tar nu nästa steg på sin väg mot visionen att skapa mobilitet för en mer uthållig framtid

 • NAVYA www.navya.fr

  Navya, som grundades 2014, är ett franskt företag och ett ledande namn i utvecklingen av innovativa, smarta och hållbara mobilitetslösningar. Navya utvecklar förarlösa, automatiserade elfordon som är avsedda för “first-and-last-mile” och oberoende av all infrastruktur. I oktober 2016 säkrade Navya €30.000.000 i kapitalhöjning tillsammans med sin ursprungliga aktieägare, investeringsfonden Robolution Capital, Cap Decisif Management med FRCI fonden (Fonds Régional de Co-investissement de la Région Ile de France), holdingbolaget Gravitation, de franska koncernerna Valeo, Keolis och GROUP8. Navya har dragit fördel av stora tekniska framsteg i den förarlösa, elektriska fordonssektorn tack vare ett kvalificerat FoU-team. Vd:n Christophe Sapet, har ett team på 100 personer i Lyon och Paris.

 • Nobina www.nobina.com

  Nobina är Nordens största och mest erfarna operatör inom kollektivtrafik. Vår kompetens inom prospektering av anbudsmöjligheter, anbudsarbete och aktiv förvaltning av offentliga trafikkontrakt i kombination med långsiktig kvalitet i leverans gör oss till branschledare i termer av lön­samhet, utveckling samt initiativ för en sundare bransch. Nobina ser till att över en miljon människor dagligen kommer till sitt jobb, sin skola eller andra aktiviteter genom att leverera kontrakterad kollektivtrafik på uppdrag av sam­hället i Sverige, Norge, Finland och Danmark.

 • Norconsult www.norconsult.se

  Att utveckla ett hållbart samhälle kräver engagemang, helhetssyn och förmåga att knyta ihop enskilda expertkunskaper till en komplett lösning. Detta är en del av vardagen för oss på Norconsult. Vi är en av Nordens största rådgivare inom samhälls­planering och projektering. Med helhets­perspektiv och tydlig miljöprofil hjälper vi våra kunder att lyckas på resan från vision till verklighet.

 • PostNord

  PostNord erbjuder kommunikations- och logistiklösningar till, från och inom Norden. Vi är stolta över förtroendet att få säkerställa postservicen till privatpersoner och företag i Sverige och Danmark. Under 2015 levererade PostNord 5,2 miljarder brev och försändelser, 130 miljoner paket till Nordens 25 miljoner invånare och två miljoner företag.Med vår expertis och ett unikt distributionsnät utvecklar vi förutsättningarna för morgondagens kommunikation, e-handel, distribution och logistik.

 • RideCell www.ridecell.com

  RideCell is the leading business automation platform to launch, operate, and scale autonomous and new mobility services, including ride-sharing, car-sharing, and dynamic fixed route services. With years of experience powering new mobility services, RideCell can integrate ride-sharing, car-sharing, and fixed route services to create a truly multi-dimensional mobility service. The company powers new mobility businesses end­to-end, from consumer apps to the day to day fleet management, demand and supply analytics, marketing, CRM, and payments. RideCell enables some of the largest and most innovative public and private mobility services in the world. Company partners include new mobility providers such as BMW and transit agencies including South West Transit. Additionally, RideCell powers on demand campus transit for corporations such as 3M, and many universities including UC Berkeley. 

 • Saab saabgroup.com

  Saab serves the global market with world-leading products, services and solutions from military defence to civil security. With operations on every continent, Saab continuously develops, adapts and improves new technology to meet customers’ changing needs.

 • Samtrafiken www.samtrafiken.se

  Samtrafiken är ett tjänsteutvecklingsföretag som finns till för att göra kollektivt resande enklare, mer tillgängligt och mer pålitligt. Det gör vi framför allt genom att utveckla tjänster för trafikföretag och resenärer, och genom att förse branschen med kunskap och data om Sveriges resande.

 • Scania www.scania.se

  Scania är ett globalt företag med en sälj- och serviceorganisation i mer än 100 länder. Förutom försäljning och service erbjuder Scania finansiella tjänster  på många marknader. Scanias produktionsenheter finns i Europa och Latinamerika.

 • SP Sveriges Tekniska Forskningsinstitut www.sp.se

  SP Sveriges Tekniska Forskningsinstitut finns över hela Sverige från Skellefteå i norr till Malmö i söder samt också i Danmark och Norge. Vi är helägda av RISE Research Institutes of Sweden AB. Vårt uppdrag är att stärka företagens konkurrenskraft och att skapa innovationer som ger ett hållbart samhälle.

 • Sustainable Innovation www.sust.se

  Sustainable Innovation driver projekt inom hållbar och resurseffektiv samhällsutveckling. Projekten drivs tillsammans med näringsliv, myndigheten, akademi m.fl. Vi bryter traditionellt stuprörstänkande, invanda mönster och skapar en kreativ miljö för energi- och resurseffektiva innovationer och samarbeten.

 • SWARCO www.swarco.se

  SWARCO is a growing international group providing the complete range of products, systems, services and solutions for road safety and intelligent traffic management. With almost five decades of experience in the industry, the corporation supports the growing mobility needs of society with turnkey systems and solutions in road marking, urban and interurban traffic control, parking, public transport, infomobility and street lighting. Cooperative systems, V2I communication, electromobility, and integrated software solutions for the Smart City are latest, future-oriented fields in the group’s portfolio.

 • Sweco http://www.sweco.se

  Sweco planerar och utformar framtidens samhällen och städer. Resultatet av vårt arbete blir hållbara byggnader, effektiv infrastruktur och tillgång till el och rent vatten. Med 14 500 medarbetare i Europa kan vi erbjuda våra kunder rätt kompetens för varje sammanhang. Vi genomför uppdrag i 70 länder varje år. Sweco är det ledande konsultföretaget inom teknik och arkitektur i Europa med en omsättning på cirka 16,0 miljarder SEK (pro forma 2015).

 • Swedish ICT www.swedishict.se

  Swedish ICT är en grupp av forskningsinstitut vars roll är att verka för hållbar tillväxt i Sverige. Forskningsresultat skall omvandlas till innovationer som bidrar till ökad konkurrenskraft och förnyelse i näringsliv och samhälle samt förbättrad livskvalitet. Swedish ICT är en del av RISE.

 • Technolution www.technolution.com

  Som en oberoende teknikintegratör levererar Technolution användarvänliga innovationer bortom den senaste teknologin för dess kunder. Inom mobilitet blir våra smarta lösningar kooperativa och ITS blir C-ITS. Våra system i kombination med avancerade kartor och vägsidesinfrastrukturen, vägleder autonoma fordon att hitta dess väg bland traditionella fordon, cyklister och gångtrafikanter, i den urbana miljön. Vår förmåga är väl beprövat då vi har i mer än ett kvarts sekel levererat fungerande innovativa trafiklednings- och mibilitetledningssystem. Vi levererar optimala lösningar idag som omfamnar morgondagens löfte.

 • Tele2 www.tele2.com

  Tele2 provides value added services - enabled by IoT connectivity - to support competitive IoT offering to customers and partners, applying a flexible, scalable and passionate approach.

 • Telenor Connexion www.telenorconnexion.se

  På Telenor Connexion utvecklar och driftar vi uppkopplade affärslösningar. Vi har över 15 års erfarenhet och vi gör det lätt för dig att fånga värdet i uppkopplade tjänster.

 • Göteborg Stad goteborg.se

  Göteborgs Stad växer och utvecklas med inriktning på att skapa en tätare och mer hållbar och öppen stad med attraktiva stadsmiljöer och ett rikt stadsliv. 

 • Stockholms stad www.stockholm.se

  I Stockholms stad arbetar över 39 000 personer. Du möter oss till exempel i skolan, på äldreboenden, i parken och när du ska söka bygglov eller går till simhallen för att träna. Trafikkontoret är en förvaltning som arbetar för att trafiksystemet ska vara pålitligt, tryggt och säkert med minimal klimatpåverkan.

 • Trafikverket www.trafikverket.se

  Trafikverket ansvarar för statliga vägar och järnvägar samt långsiktigt planering av det samlade transportsystemet.

 • Transportstyrelsen www.transportstyrelsen.se

  Transportstyrelsen arbetar för att uppnå god tillgänglighet, hög kvalitet, säkra och miljöanpassade transporter inom järnväg, luftfart, sjöfart och väg. Vi tar fram regler, ger tillstånd och följer upp hur de efterlevs. Med hjälp av våra register arbetar vi bland annat med avgifter, tillstånd och ägarbyten.

 • Transdev www.transdev.se

  Transdev är en av Sveriges största operatörer inom persontrafik. Varje dag görs flera hundratusen resor med oss från Haparanda i norr till Österlen i söder. Inom Transdev Sverige ryms varumärkena Bussakuten, Flygbussarna, Flygbussarna Charter, Båtbussarna, Snälltåget och Styrsöbolaget. Transdev Sverige ingår i den internationella koncernen Transdev med verksamhet i 19 länder världen över. Företaget deltar i en rad olika utvecklings- och forskningsprojekt och driver även egna projekt för att utveckla framtidens kollektivtrafik.

 • Uber www.uber.com

   

  Ubers vision är att göra transport lika tillförlitligt som rinnande vatten — överallt, för alla. Vi lanserade 2010 för att lösa ett enkelt problem: hur kan man få skjuts med en enkel knapptryckning? Sex år och mer än två miljarder resor senare har vi börjar ta itu med en ännu större utmaning: att minska trängsel och utsläpp i våra städer genom att få fler människor att resa med färre bilar.

 • UbiGo www.ubigo.me

  UbiGo Innovation vidareutvecklar konceptet för kombinerad mobilitet från det framgångsrika pilotprojektet i Göteborg som 2015 fick OECD International Transport Forums utmärkelse för Promising Innovation. Tjänsten återlanseras i Sverige under hösten 2016 och genom ett samarbete med Ericsson stödjer UbiGo en introduktion i andra storstäder tillsammans med lokala partners.

 • UniqueSec AB www.uniquesec.com

  UniqueSec AB är specialister på radarsignalbehandling. Vi utvecklar state-of-the-art radarteknologi anpassad till din specifika applikation. Radar kommer att känna av världen i en mängd olika applikationer såsom nivåmätning, utomhusövervakning och hastighetsmätning. UniqueSec producerar också fordonsradar-verifieringssystem. Detta gör det möjligt för fordonstillverkare, radartillverkare, testanläggningar och myndigheter att testa radar, radarbaserad förarassistans och autonom körning, utan behov av kostsamma förarexpeditioner.

 • Uniti www.unitisweden.com

  Uniti är en elektrisk stadsbil designad för hög prestanda i en urban miljö med fokus på hållbarhet ur ett helhetsperspektiv och en futuristisk användarupplevelse. Den uppfyller behoven hos den moderna stadspendlaren, med en lätt och slimmad konstruktion designad för att maximera fördelarna med elbilsteknologi. Fordonet inkluderar den första head-up displayen med förbättrad verklighet inom bilindustrin, och använder hållbara material samt "off-the-shelf"-lösningar av högsta kvalitet från marknadsledande leverantörer. Uniti är det första L7e-fordonet som kommer att vara designat och byggt för fem stjärnor i NCAP-testerna, med både aktiva och passiva säkerhetsfunktioner, krockstrukturer i komposit och krockkuddar.

 • Veridict veridict.com

  Veridict är ett forskningsintensivt produktföretag på ITS-området med ledande teknologi inom AI, Big Data, HMI och GIS. Veridict deltar med sin expertis i forskningsprojekt och tekniska förstudier, samt utvecklar prototyper och färdiga produktlösningar med fokus på intelligenta trafik- och transportsystem. Företaget hanterar idag tusentals datakällor såväl nationellt som internationellt. Tillämpningarna inom multimodal transport och resande, inklusive kollektivtrafik, vänder sig till förare, resenärer, trafikoperatörer, trafikledning och fordonstillverkare.

 • Volvo Car Group www.volvocars.com

  Den första Volvon rullade av bandet i Göteborg redan 1927. Sedan dess har vi gått från klarhet till klarhet och skapat banbrytande uppfinningar längs vägen.Vi är också ett globalt märke med tillverkning i Sverige, Belgien och Kina. Volvo Car Group levererar personbilar i premiumsegmentet: sedanmodeller, kombimodeller, sportkombibilar och SUVar.

 • AB Volvo www.volvogroup.com

  Volvokoncernen är en av världens ledande tillverkare av lastbilar, bussar, anläggningsmaskiner och marin- och industrimotorer. Vi tillhandahåller också kompletta finansiella tjänster och service. Volvokoncernen, med huvudkontor i Göteborg, sysselsätter cirka 100 000 personer, har produktionsanläggningar i 19 länder och försäljning i mer än 190 marknader.

 • VTI www.vti.se

  VTI, Statens väg- och transportforskningsinstitut, är ett oberoende och internationellt framstående forskningsinstitut inom transportsektorn. Vår huvuduppgift är att bedriva forskning och utveckling kring infrastruktur, trafik och transporter. 

 • WSP Sweden www.wsp.se

  WSP är ett av världens ledande analys- och teknikkonsultföretag. Vi erbjuder tjänster för hållbar samhällsutveckling inom Hus & Industri, Transport & Infrastruktur och Miljö & Energi.

 • ÅF www.afconsult.com

  ÅF is an engineering and consulting company with assignments in the energy, industrial and infrastructure sectors, creating progress for our clients since 1895.

  By connecting technologies we provide profitable, innovative, and sustainable solutions to shape the future and improve people’s lives.

  Building on our strong base in Europe, our business and clients are found all over the world.

Drive Sweden finansieras av

 • The Swedish Research Council Formas www.formas.se

  Forskningsrådet Formas fokuserar på en hållbar framtid. Vårt uppdrag från regeringen är att främja och stödja grundforskning och behovsmotiverad forskning inom områdena miljö, areella näringar och samhällsbyggande.

 • VINNOVA www.vinnova.se

  VINNOVA är Sveriges innovationsmyndighet. Vår uppgift är att främja hållbar tillväxt genom att förbättra förutsättningarna för innovation och att finansiera behovsmotiverad forskning. Varje år investerar vi ca 2,7 miljarder kronor i olika insatser.

 • Energimyndigheten www.energimyndigheten.se

  Vi arbetar för ett hållbart energisystem som är tryggt, konkurrenskraftigt och har låg negativ påverkan på hälsa, miljö samt klimat.