Hoppa till huvudinnehåll
conference lunch move company map contacts lindholmen lindholmen 2 travel info

logo

Partners

Alla Drive Swedens partners.

Drive Sweden finansieras av Energimyndigheten, Formas och Vinnova. Lindholmen Science Park står som värd för programmet.

Är du intresserad av att bli partner?
Kontakta gärna Drive Sweden, programoffice@drivesweden.net

Samarbetspartners i Drive Sweden

Partners

 • 2getthere 2getthere.eu

  2getthere delivers autonomous vehicle systems, carrying over 14 million passengers in various permanent applications since 1997. The vehicles can operate as an Automated People Mover on dedicated lanes or as an Autonomous Shuttle in mixed traffic. 2getthere’s vehicles are truly driverless as they operate without safety steward or host on-board. 2getthere’s leading proprietary technology includes the supervisory system TOMS (Transit Operations Monitoring and Supervision) as well as the FORCES vehicle controls that have been delivered for applications in theme parks and ports also, ensuring over 100 million driven kilometers to date.The company has offices in the Netherlands, Singapore, Dubai and the USA.  

 • 4Dialog's logotype.

  4Dialog 4dialog.se

  4Dialog är ett företag specialiserat på 4D-modellering och användning av spelteknik för avancerad visualisering av nya transportsystem och stadsutvecklingsprojekt. Modellerna fungerar som virtuella testbäddar och kommunikationsverktyg. I en digital kopia av den befintliga miljön kan aktörer dels prova och få bättre förståelse för sina egna idéer, och effektivt kommunicera nya lösningar och implementeringar – till exempel självkörande fordon, kontrollsystem, biljetteknik, geofencing och all typ av nybyggnation – på ett sätt som är enkelt för människor att förstå och ta till sig. 4Dialog samarbetar med aktörer inom shared transport och har expertkompetens inom visualisering av autonoma fordon. De är den drivande kraften bakom studenttävlingen UIDC som arbetar för att underlätta implementeringen av hållbar transportteknik och mobilitet.

 • AFRY afry.com

  Afry är ett ingenjörs- och designföretag med verksamhet inom energi, industri och infrastruktur. Vi skapar hållbara lösningar för kommande generationer genom att förena människor och teknik. Vår bas är i Europa och våra affärer och kunder finns över hela världen.

 • Aiden's logotype.

  Aiden aidenabled.com

  Aiden är världens första renodlade mjukvaruprodukt som binder samman fordon med resten av världen – oavsett märke. Vi möjliggör dubbelriktad kommunikation direkt med Aidenabled™-fordon för maximal flexibilitet i hur data konfigureras och tillämpas. Vår produkt är byggd för att följa dataskyddsbestämmelser och genom end-to-end-kryptering och integrerad samtyckeshantering säkerställer vi att du alltid har fullständig kontroll över dina data. Gå med i vår rörelse för att äntligen låta fordon fullt ut få delta i den uppkopplade världen.

 • AND and.com

  AND tillhandahåller globala digitala kartor och platsbaserade tjänster. Företaget fokuserar på automatisk och realtids HD-kartskapande och uppdateringar via MapFusion. MapFusion är en teknik för att skapa automatiska och realtids HD-kartuppdateringar från fordonssensorer som i sin tur optimerar förarassistansfunktionerna, förbättrar säkerheten, komforten för föraren och slutligen autonom körning. AND är noterad på Euronext Amsterdam och ett av endast fyra företag som erbjuder världsomspännande digital kartdata och den enda oberoende.

 • Annotell's logo.

  Annotell annotell.com

  Annotells mission är att göra självkörande fordons uppfattning av omgivningen säker. Genom att kombinera mjukvara med spjutspetsexpertis för att kvantifiera "perception"-systemens prestanda och datauppsättningskvalitet för att möta de mycket höga krav som följer på att utveckla och validera säkra dessa system för självkörande bilar, tillåter Annotell biltillverkare att minska sina utvecklingskostnader och förkorta sin produktionstid utan att kompromissa med säkerheten. Annotell har en global kundbas och har slutit avtal med flera framstående AD-företag. Annotell har kontor i Göteborg, Sverige samt München, Tyskland, och rekryterar för närvarande globalt.

 • Apparkingspot apparkingspot.com

  Apparkingspot är en unik parkeringsplattform som gör att enskilda individer, företag och parkeringsoperatörer kan annonsera sina oanvända och underutnyttjade parkeringar för att få mer intäkter. I sin tur gör Apparkingspot det möjligt för föraren att söka och förbooka parkering på parkeringsplatser, hotell, i närheten av flygplatser, idrottsevenemang eller privata uppfarter med en genomsnittlig besparing på 50% jämfört med andra tillgängliga parkeringar. Förutom att den möjliggör billigare parkering minskar Apparkingspot också tiden det tar att söka efter en parkeringsplats och med detta minskar även koldioxidutsläppen. 

 • Applied Autonomy appliedautonomy.no

  Applied Autonomy levererar kunskap, lösningar och tjänster för autonom transport. Företaget erbjuder tjänster för drift och genomförande av piloter, test och demonstrationer av autonoma fordon. I enlighet med detta utvecklar Applied Autonomy nödvändiga kontrollsystem som hjälper till att genomföra autonom trafik för framtiden. Kontrollsystemtjänster inkluderar Integration av autonoma fordon inom kollektivtrafik, 5G-utnyttjade tjänster, smart analys av vägförhållanden med händelsehantering, autonome fordonshantering och användning av autonoma fordon som sensor.

 • Arthur D. Little adlittle.se

  Arthur D. Little har hjälpt kunder att lyckas med, och att förbli i framkant av innovation sedan 1886. Vi sammankopplar strategi, innovation och förändring för att erbjuda lösningar för uppfinningar som hjälper våra kunder att hantera stora störningar. Genom att koppla djup branschkunskap med kreativt tänkande och djup analytisk förmåga, tacklar vi de mest komplexa affärsproblemen och levererar hållbara resultat.

 • AstaZero astazero.com

  AstaZero är en högteknologisk forskningsanläggning för utveckling av aktiv trafiksäkerhet. AstaZero är en öppen anläggning som är tillgänglig för samtliga aktörer inom och utom Drive Sweden.Anläggningens unika miljöer gör det möjligt att prova alla tänkbara scenarier inom forskning, utveckling och certifiering av framtida trafiksäkerhetssystem.

 • Atkins atkinsglobal.com/en-GB

  Atkins är en av världens mest respekterade multidisciplinära konsultföretag. Vi bygger långsiktiga relationer med våra kunder och partners för att skapa en bättre värld genom implementering av våra idéer.Vår kunskap ligger inom design och planering av infrastruktur.. Vi har en bred kundbas med erfarenhet av arbete med både nationella och lokala myndigheter samt den privata sektorn.

 • atlatec's logo.

  Atlatec atlatec.de

  atlatec är ett kartföretag som specialiserat sig på att bygga "digitala tvillingar" av reala rutter. Firman levererar högt upplösta 3D-modeller av offentliga/privata vägar, testbanor med mera som används i simulation eller för lokalisering av autonoma fordon i realtid. atlatec erbjuder dessutom ett eget lokaliseringssystem och reproduktion av real trafik för simulationssyften.

 • AustriaTech's logo.

  AustriaTech austriatech.at

  Digitalisering, automatisering och dekarbonisering påverkar inte bara vårt mobilitetsbeteende, de förändrar också vår samhällsmodell. AustriaTech stöder den aktiva utformningen av dessa transformationsprocesser inom mobilitetsområdet. Som ett rådgivande organ och som ett mellanrum mellan politik, industri och forskning, visar vi möjliga handlingsplaner för att göra transporter mer hållbara, effektiva och säkra.

 • Autoliv autoliv.com

  Autoliv, Inc. är världens ledande bilsäkerhetsföretag. Genom sina dotterbolag utvecklar och tillverkar företaget bilsäkerhetssystem till alla större biltillverkare i världen. Tillsammans med sina joint venture har Autoliv mer än 80 anläggningar med drygt 68 000 medarbetare i 27 länder. Dessutom har Autoliv 21 tekniska centra i nio länder runt om i världen med 20 krockbanor, vilket är fler än något annat bilsäkerhetsföretag. Koncernens försäljning var under 2015 c:a 9,2 miljarder dollar.

 • Auve Tech's logotype.

  Auve Tech auve.tech

  Auve Tech erbjuder en omfattande tjänst som innebär utveckling, tillverkning och integration av själkörande last mile-fordon. För närvarande är tjänsten inriktad på persontransporter och kan användas för att utvidga kollektivtrafiknätverket eller för att lösa pendlingsflaskhalsar på campus, gated communities, serviceterminaler etc. Auve Tech erbjuder en hyresmodell för de autonoma flottorna som innebär att fordon och fjärrstyrning integreras. Vårt huvudmål är att erbjuda den mest flexibla, hållbara och kostnadseffektiva lösningen.

 • AWS – Amazon Web Services aws.amazon.com

  Cloud-tekniken kommer att vara ryggradsinfrastrukturen för framtida smarta, uppkopplade och hållbara städer. Amazon Web Services (AWS) gör det möjligt för bilföretag, partners och städer att genomföra smarta mobilitets- och transportsystem som använder data, applikationer och teknik för att hjälpa människor och varor att transporteras snabbare, billigare och effektivare. Vår säkra, smidiga och skalbara plattform hjälper miljontals kunder att påskynda innovationshastigheten, förbättra styrkan på säkerheten och sänka IT-kostnadsstrukturen. AWS region Sverige öppnade i december 2018!

 • Berge berge.io

  Berge är en fullservicebyrå som är dedikerade att göra skillnad. Vi uppfinner och förbättrar produkter och tjänster i varje aspekt genom att dela med oss av vår kunskap, följa vår passion, och omfamna framtiden. Vi är kreativa, djärva och passionerade i vad vi gör. I en värld där teknik utvecklas snabbare än någonsin tidigare tror vi att genom att arbeta med  design thinking kan man skapa signifikant skillnad. 

 • Beverly Hills beverlyhills.org

  Beverly Hills is a city in Los Angeles County, California, United States, surrounded by the cities of Los Angeles and West Hollywood. In April 2016, the Beverly Hills City Council passed a resolution to create autonomous vehicles for public transportation within the next decade. Then Mayor John Mirisch has said this is one of his top priorities during his tenure as mayor. "This is a game-changer for Beverly Hills and, we hope, for the region," said Mirisch in the press release. "Beverly Hills is the perfect community to take the lead to make this technology a reality. It is now both feasible and safe for autonomous cars to be on the road."

 • Bombardier's logo.

  Bombardier rail.bombardier.com

  Vi täcker hela spektrat gällande rälslösningar, från tåg, sub-system och signaler, till kompletta nyckelfärdiga transportsystem, e-mobilitetsteknologi och datadrivna underhållstjänster. Genom att kombinera teknologi och prestanda med empati bryter Bombardier Transportation regelbundet ny mark inom hållbar mobilitet genom att erbjuda integrerade lösningar som skapar betydande fördelar för operatörer, passagerar och miljön.

  Bombardier Transportation har omkring 40 650 anställda och företagets produkter och tjänster finns i över 60 länder.

 • Bumbee Labs logotyp.

  Bumbee Labs bumbeelabs.com

  Bumbee Labs strävar efter att hjälpa organisationer att bättre förstå hur människor rör sig genom att tillhandahålla besöksflödes-mätningar, baserat på Wi-Fi-teknologi.
  Vi brinner för att skapa förbättringsmöjligheter inom mängder av olika användningsområden, inklusive stadsutveckling och kollektivtrafik, genom att tillhandahålla tillförlitlig besöksflödesdata. Vi tror att data är grunden för varje bra beslut och vi kan ge en heltäckande bild där både inomhus- och utomhusdata presenteras tillsammans. Genom att förse stadsplanerare och kollektivtrafiksoperatörer med tillförlitlig och detaljerad data, kan vi tillsammans skapa smarta samhällen med optimala lösningar för mobiliteteten, vilket i slutändan gynnar både städerna, operatörerna och trafikanterna. Vår metod och data är officiellt godkänd av Datainspektionen.

 • Bzzt! bzzt.se

  Vi kör små taxipodar – för korta resor i stora städer. Att åka med oss kostar bara 3 öre per meter (30 kr/km). Det är sjukt mycket billigare vanlig taxi! Vi är dessutom det första Bra Miljöval-märkta taxibolaget i världen! Podarna drivs av el och släpper inte ut några avgaser alls. Ladda gärna ner Bzzt-appen och testa oss! (Hittills finns vi i Stockholm. Men det är bara början.) 

 • Cabonline www.cabonline.com

  Cabonline Group (fd Fågelviksgruppen) är en av Europas största transport- och taxiföretag med ca 3500 åkare, 7000 fordon och 12000 förare anslutna till oss. I Sverige driver vi kända varumärken såsom Taxikurir, Sverigetaxi, TopCab, Taxi Skåne m fl. Cabonline Group AB är privatägt av H.I.G sedan våren 2015 och har sedan dess påbörjar en stor förändring för att öka kvaliteten, utbilda förare och åkare, förnya fordonsflottan och varumärken, samt investera stora resurser på teknik och digitalisering av våra tjänster. Cabonline Group AB omsatte drygt 5 miljarder SEK 2015.

 • Carmenta www.carmenta.com

  Carmenta är ett mjukvaruföretag som erbjuder avancerade produkter, lösningar och system inom Geografisk Informationsteknologi.  Vår teknik används till kart-, positionerings- och lednings-system. Carmentas kunder återfinns inom flera marknader däribland väg-/luft-/sjö-trafik,  blåljus,  myndigheter och försvar. Carmentas teknik används i verksamhetskritiska system över hela världen och med 30 års erfarenhet kännetecknas den av hög prestanda, hög tillgänglighet, användarvänlighet, öppenhet och skalbarhet.

 • CEVT cevt.se

  Developing Cars for a different tomorrow. CEVT is an innovation center for the future cars of the Geely Group with the purpose of being at the forefront of new developments in the automotive industry. The whole industry is now undergoing a transformation with new ways of thinking about the car as a product. CEVT is a fast growing, fast moving and exciting company where no day is like the other – where the challenges of tomorrow is on our working table today. CEVT currently consists of some 2000 people with offices in Gothenburg and Trollhättan in Sweden. CEVT currently works on projects for the car brands Volvo Cars, Geely Auto and Lynk & Co. CEVT is a subsidiary of Zhejiang Geely Holding Group.

 • CH2M www.ch2m.com

  CH2M är ett globalt ingenjörs- och projektleveransföretag som samarbetar med offentliga och privata kunder för att kunna anta världens mest komplexa utmaningar inom infrastruktur och naturresurser. Företaget är framförallt verksamt på marknaderna för vatten, transport, energi, miljö och industri. CH2M har bruttointäkter om 5,4 miljarder USD, har 22 000 anställda och är specialister inom program-, bygg- och driftledning och design. CH2M har över 3 700 anställda i Europa och har nyligen tagit sig an den svenska marknaden genom att starta upp en svensk verksamhet, med säte i vårt nya kontor i Stockholm. 

 • Chalmers tekniska högskola www.chalmers.se

  Chalmers vision är att aktivt medverka till en hållbar framtid. All forskning, utbildning och nyttiggörande inom teknik, naturvetenskap, arkitektur och sjöfart bedrivs i nära kontakt med omvärlden.

 • Clean Motion's logotype.

  Clean Motion cleanmotion.se

  Vi är ett svenskt elfordonsföretag som startade för cirka tio år sedan för vi tyckte att bilindustrin inte gjorde tillräckligt i skiftet mot hållbara transporter. Och eftersom vi var övertygade kunde vi göra det bättre. Vi är besatta av energieffektivitet och tror på små lätta och effektiva fordon med maximal användbarhet och minimalt behov av dyra batterier. Då vi har utvecklat och producerat det hållbara fordonet Zbee (främst för korta persontransporter) har vi fått mycket insikter från våra kunder och last-mile marknaden vilket gjorde att vi nu utvecklat den ideala fordonet för last mile delivery. Re:volt är ett mycket energieffektivt leveransfordon som med ett innovativt soltak ger upp till 100 km extra räckvidd per dag, är liten på utsidan och stor på insidan.

 • Cogo's logotype.

  Cogo cogoapp.io

  Cogo samlar alla delade fordon i en app och söker igenom hundratals operatörer efter miljövänliga delade fordon nära dig. Cogo gör jobbet åt dig för att hitta manuella eller eldrivna scootrar, cyklar, bilar och mopeder i mer än 500 städer världen över. Du behöver inte längre skifta mellan flera appar, öppna bara Cogo för att se vilka delade fordon som finns i närheten och gå enkelt vidare till den operatör du väljer så att du kan åka iväg på några sekunder. Cogo är gratis att använda och kan laddas ner till iPhone och Android.

   

 • Conigitals logotyp.

  Conigital conigital.com

  Launched in 2015, Conigital is a Driverless AI scaleup who connect, automate and optimise transport in some of the world's busiest and most complex environments. Utilising AI and machine learning, we have developed software that makes transport networks seamless, autonomous, and user friendly. Our highly scalable platform unifies all vehicle types, and legacy systems, to build a digitized and truly connected mobility network. Accessibility, independence, and inclusivity for the visually impaired, less abled and aged population, sits at the heart of what we do

 • Consat consat.se

  Framgång genom innovation - Tack vare lång erfarenhet, fantastiska medarbetare, hög kompetens och kreativitet tillhandahåller vi unika tekniska lösningar med både bredd och djup. Consat har en särställning på marknaden när det gäller att genomföra tvärfunktionella projekt och uppdrag. Vi verkar inom Fordon, Industri, IT, Energi, Life Science och ITS för Kollektivtrafik. Självständigt eller i samverkan med våra nätverk når vi resultat med entusiasm och skaparglädje.

 • Deloitte AB www.deloitte.com

  Deloitte is a leading global provider of audit and assurance, consulting, financial advisory, risk advisory, tax and related services. Our network of member firms in more than 150 countries and territories serves four out of five Fortune Global 500®companies. In the Automotive sector Deloitte provides services to 85% or 23 of the top 26 Automotive OEMs in the FG 500 list and to 90% or 9 of the top 10 Suppliers in the FG 500 list. Deloitte also serves many of the leading Captive Finance, Aftermarket, Dealerships, Distribution and Support companies in the automotive sector globally.

 • DHL's logo.

  DHL logistics.dhl

  At DHL Supply Chain, we provide warehousing, managed transport and value-added services at every link in the supply chain for customers in a variety of industries. DHL Supply Chain is part of Deutsche Post DHL Group’s SUPPLY CHAIN division. We secure our customers’ competitive advantages by ensuring their products and information reach markets quickly and efficiently. With local insight and global scale, we optimize our customers’ complex processes in more than 56 countries.

 • EasyMile www.easymile.com

  EasyMile envisions since its creation in 2014 a new transportation industry, bringing the autonomous technology to public transport operators and cities. The company uses its extensive global expertise to combine the best technology from software engineering and robotics to build an innovative autonomous navigation system. EasyMile has then made autonomous several vehicles dedicated to share autonomous transportation both for goods and people. Its flagship product is the EZ10, an autonomous electric shuttle dedicated to first and last mile, delivered in more than 20 countries. EasyMile is based in Toulouse, France and has officies in Denver, CO, USA, Germany, Singapore and Australia.

 • Edeva's logo.

  Edeva edeva.se

  Edeva levererar tjänster för den smarta staden genom programvaruplattformen EdevaLive. Vi föredrar aktiv mobilitet, kollektivtrafik och utryckningsfordon. En säker, trygg och livskraftig stad skapas genom ett innovativt, långsiktigt och hållbart tänkande. Edeva utvecklar robusta och flexibla lösningar för ett samhälle med människan i centrum. Edeva är företaget bakom Trafiksäkerhetssystemet Actibump.

 • Einride's logotype.

  Einride einride.tech

  Einride är ett svenskt teknikföretag grundat 2016. Einride utvecklar intelligenta transportlösningar – hållbara, kostnadseffektiva och säkra – och har rönt internationell uppmärksamhet för T-poden, den första lastbilen specifikt utformad för elektrisk framdrivning och självkörning.

   

 • Elonroad's logotype.

  Elonroad elonroad.com

  Elonroad AB erbjuder en ny typ av elväg. Den kan ladda elektriska fordon automatiskt både när man är parkerad och medan man kör. Genom att utnyttja fordonets batteri tar man sig mellan elvägar på strategiska platser. Den har korta skenor som endast är på under fordonet. Det gör den säker i stadsmiljö. Den fungerar för bussar, lastbilar, taxi, sevicebilar med mera.

  Elonroad finns i Lund och har nära samarbete med Lunds Universitet.

   

 • Ericsson ericsson.com

  At Ericsson, we strive to connect everyone, wherever they may be. Because by being connected, people can take part in the emerging global collaboration that is the Networked Society - a society in which every person and every industry is empowered to reach their full potential.

 • FAIRTIQ's logotype.

  FAIRTIQ fairtiq.com

  FAIRTIQ är en biljettköps-app där betalningen sker efter resan och passageraren inte behöver oroa sig för att köpa rätt biljett. FAIRTIQ:s teknologi kan tack vare positioneringstjänster i mobiltelefoner och sensorer så följa användarnas resor, automatiskt köpa rätt biljetter och sedan dra rätt belopp från användarnas betalmedel. Användarna kan sömlöst byta till anslutande bussar eller tåg, även när de drivs av olika operatörer. Systemet revolutionerar kollektivtrafikens biljettsystem genom att drastiskt korta och förenkla processen för biljettköp. Den fina användarupplevelse som FAIRTIQ ger vid resor med kollektivtrafik leder till ökat resande med detta alternativ, vilket bidrar till mer hållbar mobilitet. 

 • Folksam www.folksam.se

  Folksam is a major insurance company in Sweden that insures every other Swedish citizen. Our vision is to contribute to a long-term sustainable society where our customers feel secure. We contribute to a long-term sustainable social development through research, information, debate and practical initiatives. We strive to help reducuíng accidents through a variety of preventive measures within areas such as health, environment and road traffic safety. Folksam has a long tradition of road traffic safety research aimed at reducing crashes and injuries leading to long-term consequenses.

 • Freelway freelway.com

  Freelway skapar hållbara transporter av varor och människor inom organisationer och företagskluster. Freelways digitala plattform är en delningstjänst som effektiviserar organisationens befintliga resurser vilket skapar bättre transportservice, ekonomiska och miljömässiga besparingar. Samtidigt erhålls social hållbarhet när enheter och människor samverkar.

 • Frekis' logo.

  Frekis frekis.com

  Frekis är en smart plattform för delning av mikromobilitet där vem som helst kan starta en hyr-/lånetjänst. Trafiksäkerhet för mikromobilitet har varit en viktig fråga ända sedan apparna för att dela mikromobilitet började komma. Antalet olyckor med dessa transportmedel har ökat markant sedan i fjol. Frekis har sedan en tid startat implementeringen av digital infrastruktur för att kontrollera hastigheten kring tätbefolkade platser. Nästa steg på Frekis innovatikonsresa är att bygga självkörande egenskaper genom att använda AR och AI för objekt- och ruttdetektering för trehjuliga e-scooters.

 • The logos of Lunds Kommun and Future by Lund

  Future by Lund futurebylund.se

  Future by Lund är en innovationsplattform som verkar för smarta och hållbara lösningar för växande städer, byar och de människor som bor där. En grundläggande tanke är att vi inte kan lösa alla utmaningar själv, utan de som bor och verkar i staden och byn spelar en avgörande roll för hur den fungerar. Future by Lund består därför av Lunds Kommun och partners från universitet, organisationer och näringsliv. De nya lösningarna levereras i samverkan mellan oss. Future by Lund leds av Lunds Kommun och är en del av Näringslivskontoret.

 • Fyma's logotype.

  Fyma fyma.ai

  Fyma jobbar med datorseende i urbana miljöer, där analys av trafik och människors beteenden på olika platser möjliggörs av AI. Fyma tar fram data och insikter åt kunder ur deras videokameror på gator, i köpcentrum och affärer, för att kunna ta bättre beslut baserat på datan. Fyma mäter människor och fordon på gator och kunder i affärer med en precision och kostnadseffektivitet som är möjlig tack vare den nya teknologin. 

   

 • GoMore gomore.se

  GoMore är plattformen där grannar enkelt och tryggt kan dela bil. Som Skandinaviens största plattform för bildelning erbjuder GoMore hållbara mobilitetslösningar som tar utgånggspunkt i att människor bör dela bil. GoMore gör det möjligt för privatpersoner att dela bil både när de själva använder den, genom samåkning, men också när bilen står parkerad, genom privat biluthyrning. Med en vision om att förändra det traditionella bilanvändandet vill GoMore erbjuda nya mobilitetslösningar som gör livet enklare, rikare och mer hållbart. 

 • Göteborg Stad www.goteborg.se

  Göteborgs Stad växer och utvecklas med inriktning på att skapa en tätare och mer hållbar och öppen stad med attraktiva stadsmiljöer och ett rikt stadsliv. 

 • Halda AB www.halda.se

  Halda AB är Nordens ledande leverantör till taxibranschen. Vi levererar lösningar från bokning till bokföring inkluderande kassasystem, betalsystem, trafikledning samt lösningar för samhällsbetalda resor. Halda ser också MaaS lösningar som framtidens koncept med tanke på olika myndigheters miljöaspekter i hela Norden. Moderbolaget Semel Oy är beläget i Finland.

 • Högskolan i Halmstad www.hh.se

  Högskolan i Halmstad är det innovationsdrivande lärosätet. Vi rustar människor för framtiden genom att skapa värden, driva innovation och utveckla samhället. Högskolan är känd för sina populära verklighetsförankrade utbildningar. Forskningen är internationellt välrenommerad och bedrivs i tvärvetenskapliga innovations- och forskningsmiljöer. Högskolan deltar aktivt i samhällsutvecklingen genom omfattande och uppmärksammad samverkan med både näringsliv och offentlig sektor.

 • Handelsbankens logotyp.

  Handelsbanken www.handelsbanken.se

  Handelsbanken har ett rikstäckande kontorsnät i Sverige, Storbritannien, Danmark, Finland, Norge och Nederländerna. Dessa sex länder ser banken som sina hemmamarknader. Vi är också verksamma i de flesta av världens viktigaste ekonomier där vi erbjuder finansiella tjänster till våra hemmamarknadskunder. Som Bank ska vi bidra till hållbar utveckling, Framförallt genom vår affärsverksamhet, våra produkter och tjänster. Handelsbanken arbetar med Agenda 2030 och Globala målen för hållbar utveckling. "

   

 • Heap's logotype.

  Heap heap.co

  Heap är en helt ny typ av bildelningstjänst. Tjänsten möjliggör för bilägare att kunna tjäna pengar på sin bil genom att hyra ut den till sina grannar. Tjänsten är utvecklad med kunden i fokus och delning har aldrig varit enklare. Vår vision är att bidra till ett mer hållbart samhälle genom att använda jordens resurser på ett mer effektivt sätt. Vi vill även att fler människor skall få billig tillgång till bil när andra transportmedel inte är ett alternativ. Viktigast av allt, vi vill att fler skall uppleva friheten som bara bilen kan erbjuda.

   

 • Helm.ai's logotype.

  Helm.ai helm.ai

  Helm.ai står för banbrytande genombrott inom oövervakat lärande för AI och autonom teknik. Vi licensierar AI-programvara för L2-L4 i hela stacken för autonom körning, vilket innebär: uppfattning, intent modeling, ruttplanering och fordonskontroll.

 • Here*s logo.

  HERE here.com

  Kartor och platser har genom historien spelat nyckelroller i människors och samhällets utveckling. På HERE, ett företag med 8000 anställda och med en digital kopia av hela världen som främsta resurs formar vi framtiden genom att omdefiniera det som tidigare varit känt som en karta. Vi skapar levande tredimensionella platstjänster som utvecklas i alla riktningar och förstärks med lager av information och insikter från autonom körning till Internet of Things. Dessa platstjänster möjliggör nya tjänster, intäkter, kostnadsbesparingar och insikter för våra kunder varje dag.

 • Hertz www.hertz.se

  Hertz är ett av världens största biluthyrningsföretag. Vi har hyrt ut bilar sedan 1918 och har idag cirka 8 800 uthyrningskontor i 150 länder. Vi har funnits i Sverige sedan 1960 och finns på 125 orter från norr till söder. I dagsläget kan du hyra bil på något av våra 220 uthyrningskontor eller i självbetjäningskioskerna som har öppet mellan 06 och 24 alla dagar i veckan. Med ett brett utbud av bilmodeller och storlekar har vi bilar för alla typer av resor. Hertz är certifierade enligt ISO 14001 och jobbar aktivt för ett mer hållbart resande. 

 • Holo letsholo.com

  Holo importerar och driver autonoma fordon i Norden och Baltikum. Vi skapar mobilitetslösningar för framtiden som är gemensamma, mer hållbara och mer självständiga, samtidigt som de reducerar trafikstockningar, föroreningar och trafikrelaterade skador och dödsfall. Som en del av de största bilföretaget i Danmark har vi erfarenheten och resurserna för att skapa de bästa lösningarna för människor, städer och samhällen.

 • Stockholm School of Economics' logo.

  House of Innovation hhs.se

  House of Innovation vid Handelshögskolan i Stockholm (HHS) är en nybildad (2019) tvärvetenskaplig forsknings-, utbildnings- och samverkansmiljö med inriktning på innovation, digital transformation och entreprenörskap. Fokus är att producera vetenskapligt baserad kunskap relevant för forskare, företag, myndigheter, samt civilsamhällets aktörer och individer. House of Innovation omfattar Institutionen för Entreprenörskap, Innovation & Teknologi, Jacob och Marcus Wallenberg Centrum för innovativ och hållbar affärsutveckling, samt Scania Center for Innovation and Operational Excellence.

 • Huawei's logotype.

  Huawei Technologies Sweden huaweisweden.teamtailor.com

  Huawei Technologies grundades 1987 och är en av de snabbast växande leverantörerna av telekommunikation och nätverkslösningar i världen. År 2000 etablerade Huawei det första utomeuropeiska FoU-kontoret i Sverige. Huawei Technologies Sweden AB växer kontinuerligt och har fler än 300 FoU-ingenjörer i Stockholm, Göteborg och Lund. Huaweis uppdrag är att föra digitalt till varje person, hem och organisation för en fullt ansluten, intelligent värld. Lokalt i Göteborg forskar vi inom områdena telekom, smarta enheter, hemsensorer, bilsensorer, fordons ADAS och autonom körning.

 • Humanising Autonomy's logo.

  Humanising Autonomy humanisingautonomy.com

  Humanising Autonomy is setting the global standard for human-machine interactions. The company has developed an intent prediction software that predicts the full range of pedestrian behaviour across different environments. The software integrates with driver assistance systems, autonomous vehicle stacks, and smart infrastructure systems for real-time accident and near-miss prevention, improving the safety and efficiency of Urban Mobility Systems across cities worldwide. A team of computer vision experts, deep learning engineers, behavioural data scientists, and commercial talent, are working towards our vision of safe and efficient human-machine interactions.

 • IBM Svenska AB www.ibm.com/sweden/

  IBM är ett globalt integrerat företag som arbetar med företag och branscher i över 170 länder. Med mer än 100 år av erfarenhet att erbjuda svenska kunder anpassade lösningar bidrar vi till att hantera några av deras svåraste utmaningar. I en tid präglad av teknikskiften fokuserar IBM på att hjälpa verksamheter som arbetar med digital transformation. Med innovation som en central del av vår strategi levererar vi lösningar inom kognition, moln, big data och analys, säkerhet, mobilitet och samverkan. 

 • Icemakers www.icemakers.se

  Leading ice track makers in the world, Icemakers is the pioneer company of the vehicle testing industry in Swedish Lapland and operate as a full service winter test supplier to our clients.

 • Icomera www.icomera.com

  Icomera är ett snabbt växande, internationellt teknikföretag, som levererar Internet ombord och applikationsplattformar, för kollektivtrafikpassagerare på buss, spårvagn och tåg. Vår verksamhet omfattar forskning, utveckling, försäljning, leverans och support av dessa produkter och tjänster. Icomera kopplar för närvarande upp miljontals Wi-Fi-användare och tiotusentals fordon varje vecka, i över 40 länder världen över. Förutom huvudkontor i Göteborg, Sverige, återfinns dotterbolag på nyckelmarknader såsom Storbritannien, Tyskland, Frankrike och USA.

   

 • Innovatums logotyp.

  Innovatum innovatum.se

  Innovatum Science Park arbetar med utveckling av kunskap, företagande och innovation. Här jobbar vi med att bredda och stärka näringslivet i Västsverige och med att väcka nya generationers nyfikenhet för teknik och naturvetenskap. Detta gör vi genom att driva en miljö för innovativa startups, en projektarena för utvecklingsprojekt mellan näringsliv, akademi, institut och det offentliga samt ett science center där elever, lärare och allmänheten kan utforska teknik och naturvetenskap med alla sinnen.

 • International Road Federation's logotype.

  International Road Federation irfnet.ch

  The International Road Federation (IRF) är en global, oberoende och icke vinstdrivande organisation med säte i Genève, Schweiz. IRF är en medlemsbaserad organisation som varit aktiv sedan 1948 och samlar ledande aktörer från näringsliv och myndigheter som är knutna till väg- och mobilitetssektorer över hela världen. Organisationens uppdrag är att främja utvecklingen av vägar och vägnätverk som möjliggör tillgänglighet och hållbar mobilitet för alla. Arbetet kretsar kring nyckelkomponenter för kunskapsspridning och informationsdelning, att koppla samman människor, näringsliv och organisationer samt policyfrågor och påverkansarbete.

 • Ioki's logotype.

  Ioki ioki.com

  Ioki är en fullserviceleverantör för digital mobilitet och erbjuder multimodal integration av nya mobilitetsformer för kollektivtrafikmyndigheter och transportföretag i stads- och landsbygdsområden - antingen för förarbaserad eller självkörande transport.
  Ioki erbjuder alla tjänster från en enda källa: Utbudet av tjänster sträcker sig från mobilitetsanalyser till optimering och digitalisering av transporterbjudanden till deras operativa genomförande tillsammans med starka partners inom mobilitetsindustrin.
  Fokus ligger på att stärka den lokala kollektivtrafiken. Genom att överbrygga den första och sista kilometern efter behov ökar ioki attraktiviteten för lokal kollektivtrafik och stänger luckor i systemet - effektivt och djupt integrerat i befintliga strukturer.
  Med över 30 projekt på väg har ioki utvecklats till marknadsledare för on-demand-mobilitet i tyskspråkiga länder och startar för närvarande i ytterligare europeiska länder som Storbritannien, Belgien och Spanien.

 • Johanneberg Science Park's logotype.

  Johanneberg Science Park johannebergsciencepark.com

  Vi samskapar innovationer för ett samhälle som är bra för människor och miljö. Vi sammanför akademi, samhällsaktörer samt stora och små företag. Tillsammans driver vi nationella och internationella innovationsprojekt och testar lösningar på framtidens samhällsutmaningar. Vårt partnernätverk består av Göteborgs Stad och Chalmers tekniska högskola tillsammans med AB Volvo, Bengt Dahlgren AB, Förvaltnings AB Framtiden, Göteborg Energi, HSB, Husqvarna AB, MölnDala Fastighets AB, Peab AB, Riksbyggen, Tyréns AB, Skanska, Wallenstam, White arkitekter, Akademiska Hus, Chalmersfastigheter, Västra Götalandsregionen, Västsvenska Kemi- och Materialklustret, samt över 150 små och medelstora företag.

   

 • Kapsch TrafficCOm kapsch.net

  Kapsch TrafficCom är en leverantör av intelligenta transportsystem inom områdena vägtull, trafikledning, smart mobilitet, trafiksäkerhet och V2X. Kapsch TrafficCom erbjuder som en leverantör ”end-to-end” lösningar som täcker hela kundens värdeskapande kedja, från komponenter och design till implementering och drift av system. De mobilitetslösningar som erbjuds av Kapsch TrafficCom bidrar till att vägtrafiken förbättras och blir säkrare i stadsområden och på motorvägar samtidigt som det bidrar till att minska luft föroreningarna. Kapsch TrafficCom är en internationellt erkänd leverantör av intelligenta transportsystem i mer än 50 länder runt om kring i världen.

   

 • Keolis www.keolis.se

  Keolis är en av Sveriges största kollektivtrafikoperatörer. Vi ingår i den internationella koncernen Keolis Group med 58 000 anställda i 16 olika länder. Genom global kunskap som anpassas till lokala förutsättningar utvecklar vi kollektivtrafiken för att skapa högsta möjliga resenärsnytta. Vi har alltid resenären i fokus och det är resenärernas behov som präglar hur vi agerar och vad vi prioriterar. Keolis har stort fokus på innovation och utvecklar nya former av resenärsanpassad, kombinerad mobilitet inom ett brett spektra av transportsätt såsom tåg, buss, bil, cykel, spårvagn, bilpool, båt, elektriska självkörande bussar, självkörande tunnelbana och linbanor.

 • Kista Science City www.kista.com

  Kista Science City AB ägs av Stiftelsen Electrum som håller samman och utvecklar Kistas innovationsmiljö i triple helix-samverkan. Kista Science City är födelseplatsen för NMT, GSM, EDGE, W-CDMA, LTE och är nu en av de platser där 5G utvecklas och testas. För ändamålet har man utvecklat en gemensam plattform, Urban ICT Arena, som är en öppen testbädd och samverkansarena. Denna består av fyra olika lager; hård-, mjukvaru-, tjänste- samt affärsmodell-lager, i vilka den hållbara och uppkopplade staden utvecklas och testas. Kista Science City är med i Drive Swedens programkontor och i TestSite Stockholm.

 • Klimator's logotype.

  Klimator klimator.se

  Klimator är ett svenskt mjukvaruföretag med över 30 års forskningsbakgrund inom tillämpad vägklimatologi. Resultatet av bolagets forskning används idag inom vinterväghållnings- samt fordonsindustrin i form av vägväderdata med mycket hög precision. Vi bidrar till säkrare vägar och ökar tillgängligheten av självkörande funktioner. Klimator har två patenterade innovationer; dataplattformen Road Condition Data (RCD) som med hög precision kan göra prognoser över vägväder i realtid och upp till 18 timmar fram i tiden, samt sensorteknologin AHEAD som i realtid kan avgöra framförvarande vägs förhållanden. Vi deltar även i forskningsprojekt för andra användningsområden såsom t ex flygplatser och järnvägar.

   

 • Koenigsegg's logotype.

  Koenigsegg koenigsegg.com

  Koenigsegg grundades 1994 i Sverige av Christian von Koenigsegg, med målet att producera en sportbil i världsklass. Bortsett från att utveckla, tillverka och sälja Koenigseggs sportbilar, är Koenigsegg också involverat i utvecklingsprogram för "grön teknik", som började med en CCXR ("Flower Power") flex-fuel-sportbil och har lett fram till dagens Jesko. Koenigsegg är också aktivt inom utvecklingsprogram för plug-in-elbilssystem och nästa generations kolvkompressorer. Koenigsegg har också utvecklat en kamlös kolvmotor som hittade användes för första gången i Gemera, som introducerades 2020. Koenigsegg utvecklar och producerar merparten av de huvudsakliga systemen, delsystemen och komponenterna som behövs för deras bilar internt istället för att förlita sig på underleverantörer.

 • KTH www.kth.se

  KTH är en modern teknisk högskola med utbildning och forskning i världsklass. På KTH kan du bli civilingenjör, arkitekt eller högskoleingenjör och du hittar vårt campus mitt i Stockholm.

 • Lindholmen Science Park lindholmen.se

  Lindholmen Science Park erbjuder en neutral utvecklingsmiljö där aktörer från näringsliv, akademi och samhälle tillsammans kan driva stora forsknings- och utvecklingsprojekt. Under mer än 20 år har vi varit med och skapat framgångsrika samarbeten och innovationer. Lindholmen Science Park står som värd för Drive Sweden.

 • Linköpings universitet www.liu.se

  Linköpings universitet (LiU) är ett av Sveriges större lärosäten och vi hör till dem som erbjuder flest utbildningsprogram med inriktning mot en profession, som läkare, lärare, civilekonom och civilingenjör. Vi bedriver forskning inom en mängd områden och här finns internationellt starka forskningsmiljöer inom till exempel nya material, IT och handikappvetenskap.

 • Locomation's logotype.

  Locomation locomation.ai

  Locomation re-konstruerar världens försörjningskedja för autonomi genom att utveckla en portfölj av AV-produkter och en serie egna verktyg, metoder och processer som gör det möjligt för våra kunder att implementera en driftsmodell som är utformad speciellt för autonoma fordon. Locomation-teamet, som lanserades 2018 av veteraner från Carnegie Mellons National Robotics Engineering Center, innehåller några av världens främsta experter inom robotteknik, artificiell intelligens, lastbilstransport, fraktoptimering, säkerhet och bil. Följ oss på Twitter eller LinkedIn.

 • Logicompany3's (LC3) logotype.

  Logicompany3 (LC3) lc3trasporti.com

  Logicompany3 (LC3) är ett italienskt företag som sedan 2009 specialiserat sig på temperatursäkrade godstransporter och containrar. LC3 handhar en egen flotta om 200 lastbilar och har kapacitet att leverera varor till sina kunder med 65% fossilfria transporter. LC3 introducerade 2019 kylning och frysning med hjälp av kväve på den italienska marknaden och har aktiverat en flotta med 20 kryogena släp. Företaget kan genom sitt nätverk räkna in tio dotterbolag i norra centrala Italien och företagets tjänster når över hela landets vägnät. Det förfogar också över verktyg för att övervaka för sina fordon och det gods som transporteras till och från Italien.

 • Lynk & Co's logo.

  Lynk & Co lynkco.com

  Lynk & Co is a lifestyle brand with a global heart, a disruptive soul, and a fresh  approach to mobility. It is the world’s first brand committed to offering in-car connectivity, vehicle sharing, online sales and a subscription model.

 • Länsförsäkringar's logotype.

  Länsförsäkringar lansforsakringar.se

  Vi på Länsförsäkringar har ett brett erbjudande inom bank, försäkring och fastighetsförmedling. Våra fyra miljoner kunder är både privatpersoner och företag. Det som är lite speciellt med oss är att vi är kundägda. 

  Helheten av tjänster inom bank och försäkring erbjuds genom 23 lokala, självständiga och kundägda länsförsäkringsbolag. Länsförsäkringsbolagen samverkar genom det gemensamt ägda utvecklings- och servicebolaget Länsförsäkringar AB i Stockholm, som också är en av Sveriges största finansiella koncerner. I länsförsäkringsgruppen ingår även Länsförsäkringars Forskningsfond, som är en stiftelse med egen styrelse. Syftet med stiftelsen är att stödja forskning som ligger nära människors vardagliga trygghet, och som kan minska och förebygga skador i samhället.

  Vi drivs av en idé. Att med en genuin omtänksamhet bygga 
  långsiktiga relationer med både våra kunder och ägare och med det samhälle där de lever och verkar.

 • Mekonomen Group www.mekonomen.com/sv/

  Vi gör billivet enklare och mer prisvärt för våra kunder. Det gör vi genom ett brett och lättillgängligt utbud av prisvärda och innovativa lösningar och produkter för konsumenter och företag. Koncernen består av Nordens ledande bilservicekedjor med egen grossistverksamhet, över 300 butiker och 2 000 anslutna verkstäder under våra varumärken MECA, Mekonomen, BilXtra, Speedy och MekoPartner.

 • Mimer's logo.

  Mimer mimer.com

  Mimer Information Technology är ett svenskt mjukvaruföretag som har tagit fram Mimer SQL, en databas som används i verksamhetskritiska system över hela världen. Mimer SQL är en produktfamilj som tekniskt spänner över databaser från inbäddade system till stora företagsservrar och har, till exempel, levererats i över 100 miljoner mobiltelefoner. Mimer SQL är en operativsystems- och plattformsoberoende databas med starkt stöd för hela bredden av inbäddade arkitekturer inom automotivesegmentet. Oberoende av vilken fysisk enhet eller problem som kräver det är Mimer SQL den perfekta lösningen med överlägsna prestanda, säkerhet och stabilitet. Utvecklingen av Mimer SQL började redan på 1970-talet och Mimer har sitt huvudkontor i Uppsala med kontor i Stockholm och Beijing, Kina.

   

 • Mindconnect mindconnect.se

  Mindconnect provides innovative technology in the form of a proprietary Location Based Services platform. The end product of our platform is state of the art, real time traffic information with granularity, precision and flexibility that not only pushes the envelope of what can be done today but that also meets the requirements for what will be needed in future ITS solutions. Whether the target is intelligently navigated and connected drivers or fully autonomous cars, accessing underlying data is the future to optimize mobility.

 • Mobility Sweden's logotype.

  Mobility Sweden mobilitysweden.se

  Mobility Sweden är den svenska branschorganisationen för tillverkare och importörer av personbilar, lastbilar och bussar. Medlemsföretagen svarar tillsammans för runt 97 procent av nybilsförsäljningen i Sverige. Mobility Swedens vision till år 2030 är långsiktigt hållbara mobilitets- och transportlösningar.

   

 • Monotch monotch.com

  Monotch fokuserar på säker, smart och hållbar mobilitet i Europa genom att koppla ihop data, tjänster och transaktioner. För att uppnå detta utvecklar och sätter företaget upp Smart Mobility Platforms. Monotch har stor erfarenhet av att koppla ihop mobilitetsdata, t ex realtidskommunikation med trafikstyrningsinstallationer, kollektivtrafikdata, väginformation och parkeringsdata. Företaget gör det för välrenommerade organisationer, som tjänsteleverantörer, apputvecklare, myndigheter och trafikbranschen.

 • Nagoon's logotype

  Nagoon nagoon.se

  Nagoons plattform adresserar problem med att koppla realtidsdata om eller från en plats, med realtidsinteraktioner mellan människor och objekt vid den eller annan plats. Vår låglatens-plattform hjälper dig att omvandla handlingsbara insikter till relevanta och kritiska åtgärder i den fysiska världen.

 • National Electric Vehicle Sweden AB nevs.com

  National Electric Vehicle Sweden (Nevs), bildades med avsikten att kunna göra skillnad, för dem omkring oss och för kommande generationer. Nevs tar nu nästa steg på sin väg mot visionen att skapa mobilitet för en mer hållbar framtid.

 • NAVYA www.navya.fr

  Navya, som grundades 2014, är ett franskt företag och ett ledande namn i utvecklingen av innovativa, smarta och hållbara mobilitetslösningar. Navya utvecklar förarlösa, automatiserade elfordon som är avsedda för “first-and-last-mile” och oberoende av all infrastruktur. I oktober 2016 säkrade Navya €30.000.000 i kapitalhöjning tillsammans med sin ursprungliga aktieägare, investeringsfonden Robolution Capital, Cap Decisif Management med FRCI fonden (Fonds Régional de Co-investissement de la Région Ile de France), holdingbolaget Gravitation, de franska koncernerna Valeo, Keolis och GROUP8. Navya har dragit fördel av stora tekniska framsteg i den förarlösa, elektriska fordonssektorn tack vare ett kvalificerat FoU-team. Vd:n Christophe Sapet, har ett team på 100 personer i Lyon och Paris.

 • NCS's logotype.

  NCS ncs.com.sg

  NCS is a member of the Singtel Group and the leading information, communications and technology (ICT) service provider with presence in the Asia Pacific region. NCS delivers end-to-end ICT solutions to help governments and enterprises realise business value through digital transformation and the innovative use of technology. Our unique delivery capabilities include consulting, applications development, systems integration, outsourcing, infrastructure management and portal solutions. In addition, NCS provides digital services to organisations by enabling their applications using digital technologies, including social media, mobility, analytics, cloud, artificial intelligence and robotics.

   

 • Need Insights logotyp.

  Need Insights needinsights.com

  Need Insights analyserar folkströmmar i stadsområden. Vi erbjuder komplett infrastruktur från uppsättning av IoT-hubbar och smarta sensorer till bearbetning och analys av data. Vår spetskompetens ligger inom Wi-Fi och Bluetooth.

  Vi är en dataleverantör till våra partners som i sin tur skapar kundspecifika produkter och tjänster.

  För smarta städer står vi för insikterna på mikronivå - hur människor rör sig på gator, torg och butiker. Sedan kopplas datan samman med en makronivå som kommer från telekombolag.

  Kontakta oss om ni önskar koppla på era IoT sensorer i våra IoT-hubbar där all data kvalitets- och GDPR-säkras.

 • NetApp's logotype.

  NetApp netapp.com

  NetApp är ett globalt moln-drivet, datacentrerat mjukvaruföretag som ger organisationer möjlighet att leda med data i en tid av accelererad digital transformation, med huvudkontor i Sunnyvale, Kalifornien. Företaget tillhandahåller system, mjukvara och molntjänster som gör att de kan köra sina applikationer optimalt från datacenter till moln, oavsett om de utvecklar i molnet, flyttar till molnet eller skapar sina egna molnliknande upplevelser på plats. NetApp har rankats i Fortune 500 sedan 2012. NetApp grundades 1992 med en börsnotering 1995 och erbjuder molndatatjänster för hantering av applikationer och data både online och fysiskt.

 • NetPort Science Park's logotype.

  NetPort Science Park netport.se

  NetPort Science Park är en triple helix-organisation som främjar samverkan mellan näringsliv, akademi och offentlig verksamhet. Målsättningen är att skapa förutsättningar för en hållbar ekonomisk tillväxt och samhällsutveckling på lokal och regional nivå. Här stimuleras utveckling och spridning av kompetens, affärsmöjligheter, utbildning, forskning och andra innovationsfrämjande åtgärder. NetPort initierar och deltar i forskningsprojekt tillsammans med lokala, nationella och internationella partners främst inom tre fokusområden: Digitala Medier, Energi och Intelligenta Transportsystem.

   

 • Next's logo.

  Next get-next.com

  Next är ett avancerat, smart transportsystem som baseras på svärmar av modulära elektriska fordon. Varje modul kan ansluta och koppla loss från andra moduler på vanliga vägar i städer. När de sitter ihop skapas en öppen, bussliknande enhet som ger passagerarna möjligheter att stå och röra sig mellan de olika modulerna. Modulariteten möjliggör byten under färd, vilket optimiserar systemets kapacitet, minskar kostnader och trafik och ökar närvaron och passagerarnas komfort. 

 • Nobina nobina.com

  Nobina är Nordens största och mest erfarna operatör inom kollektivtrafik. Vår kompetens inom prospektering av anbudsmöjligheter, anbudsarbete och aktiv förvaltning av offentliga trafikkontrakt i kombination med långsiktig kvalitet i leverans gör oss till branschledare i termer av lön­samhet, utveckling samt initiativ för en sundare bransch. Nobina ser till att över en miljon människor dagligen kommer till sitt jobb, sin skola eller andra aktiviteter genom att leverera kontrakterad kollektivtrafik på uppdrag av sam­hället i Sverige, Norge, Finland och Danmark.

 • Norconsult www.norconsult.se

  Att utveckla ett hållbart samhälle kräver engagemang, helhetssyn och förmåga att knyta ihop enskilda expertkunskaper till en komplett lösning. Detta är en del av vardagen för oss på Norconsult. Vi är en av Nordens största rådgivare inom samhälls­planering och projektering. Med helhets­perspektiv och tydlig miljöprofil hjälper vi våra kunder att lyckas på resan från vision till verklighet.

 • Nvidias logotyp.

  NVIDIA nvidia.com

  NVIDIA:s framtagande av GPU 1999 väckte tillväxten på PC-spelmarknaden, omdefinierade modern datorgrafik och revolutionerade parallell datoranvändning. På senare tid har GPU-djupinlärning lagt grunden för modern AI - nästa era av datoranvändning - med GPU som hjärnan för datorer, robotar och självkörande bilar och som kan förstå och förstå världen.

  Idag spänner NVIDIA DRIVE ™-lösningar över utvecklingen av autonoma fordon – från molnet till bilen, vilket hjälper tillverkare att samla in data och träna djupa neurala nätverk samt testa, validera och driva självkörande bilar, lastbilar, bussar och mer. Plattformen är öppen, vilket gör det möjligt för utvecklare att utnyttja en fullständig mjukvarustack för att bygga egna applikationer. Det är också skalbart, från nivå 2+ till autonom körning på nivå 5 och uppfyller funktionella säkerhetsstandarder. Mer information om NVIDIA DRIVE-plattformen finns på: https://www.nvidia.com/sv-se/self-driving-cars/

 • OHMIO ohmio.com

  Ohmios självkörande fordonsteknik skapades ursprungligen av HMI Technologies, ett globalt teknikföretag samt innovatör av intelligenta transportsystems. Ohmio-fordon kan ansluta till andra fordon, infrastruktur och trafikledningssystem. Denna uppkoppling hjälper dem att uppnå större effektivitet och säkerhet samtidigt som kunder, regulatorer och trafikchefer får större kontroll. Ohmio-fordonen är världsledande inom sin teknik och kapacitet. Helt elektriska för att minska utsläppen, de har innovativ säkerhet och kraftfull navigeringsteknik förstärkt av artificiell intelligens för att säkerställa kontinuerlig förbättring. Ohmio har sitt huvudkontor i Nya Zeeland, med kontor i Australien och Storbritannien.

 • OKQ8 www.okq8.se

  OKQ8 är ett av Sveriges största drivmedelsföretag och vi drivs av att engagera oss i våra kunder och medarbetare. Vi är en möjliggörare för folk i rörelse och arbetar proaktivt med nya hållbara lösningar. Vi arbetar under två olika varumärken (OKQ8 i Sverige och Q8 i Danmark) men med samma värderingar i en gemensam organisation och vision. Vår affärsidé är att vara nära konsumenten, ge våra medlemmar goda fördelar och göra livet enkelt för alla våra kunder. OKQ8 var det första svenska bränsleföretaget att blanda 5 procent etanol i 95-oktan bensin av miljöskäl. Idag har vi även andra alternativa bränslen, som CNG (komprimerad naturgas) och RME (Rapeseed Methyl Ester). I våra butiker hittar du dagligvaror, snabbmat, kioskprodukter, autotillbehör, reservdelar och varor för hem och fritid. Vi är en av Sveriges största däckhandlare och många av våra stationer har också tvätta-själv hallar, automattvättar, biluthyrning och bilverkstäder.

 • ONE Nordic's logotype.

  ONE Nordic one-nordic.se

  ONE Nordic är en av de ledande leverantörerna i Sverige inom tekniska konsulttjänster, underhåll och entreprenad inom energi- och industrisektorn. Vi utvecklar Sveriges hållbara  energiinfrastruktur och bygger "Det nya energisamhället". En betydande del av företagets leveranser består av ITS – tjänster till Sveriges kommuner och till Trafikverket.

   

 • Padam Mobility's logo.

  Padam Mobility padam-mobility.com

  Padam Mobility utformar och utvecklar smarta och dynamiska efterfrågansstyrda transportlösningar genom helt säkra ruttalgoritmer. Våra mobil-appar och simulerings- och managementgränssnitt är skräddarsydda för våra kunders behov – operatörer av kollektivtrafik, myndigheter för transport och kollektivtrafik, företag – med användarnas och områdenas intresse i fokus.

 • Pantonium www.pantonium.com

  Pantonium tillhandahåller dirigering och leveransprogramvara till kollektiva transportsystem och andra flottor för att hjälpa dem att hantera sin transportverksamhet centralt och effektivt, med hjälp av automatiserade optimeringsalgoritmer som driver ett webbaserat system. Denna teknik skiljer sig från traditionell färdplaneringsprogramvara, genom kontinuerlig beräkning av rutter i realtid, med hänsyn till återkoppling från trafik, kartdata samt passagerares och förares mobilapplikationer. Detta ger våra kunder möjlighet att fördela sina fordon flexibelt och automatiskt anpassa sig till förändringar i efterfrågan från resenärer. Denna typ av teknik ökar flottkapaciteten, täckningen, förbättrar resenärernas upplevelsen och genererar värdefull data. Pantonium används i mer än 30 stater i USA.

 • Populus' logotype.

  Populus populus.ai

  Populus är en dataplattform som hjälper städer och privata mobilitetsleverantörer att erbjuda säkra, effektiva och rättvisa vägar genom bättre användning av data och bättre analyser. Populus är en heltäckande digital lösning som ger städerna möjligheterna att på bästa vis sköta sina vägar och utveckla datadrivna policyer med tillgång till data från delade mobilitetstjänster (bildelning, hyrcyklar, anropsstyrd mobilitet och escootrar) och last mile-lösningar.

 • PostNord postnord.se

  PostNord erbjuder kommunikations- och logistiklösningar till, från och inom Norden. Vi är stolta över förtroendet att få säkerställa postservicen till privatpersoner och företag i Sverige och Danmark. Under 2015 levererade PostNord 5,2 miljarder brev och försändelser, 130 miljoner paket till Nordens 25 miljoner invånare och två miljoner företag.Med vår expertis och ett unikt distributionsnät utvecklar vi förutsättningarna för morgondagens kommunikation, e-handel, distribution och logistik.

 • Qlik's logo.

  Qlik qlik.com

  Qlik hjälper företag runt om i världen att agera snabbbare, arbeta smartare och ta ledningen med hjälp av data. Vår plattform är den enda oberoende och öppna plattformen för datahantering och dataanalys, skapad för att transformera hela verksamheten.

 • Ramboll's logo.

  Ramboll se.ramboll.com

  Teknik för teknikens skull är meningslös. Men rätt använd kan den förbättra både vardagen och världen. Ramboll är en samhällsutvecklare som designar framtidens städer och samhällen. Vi drivs av nytänkande lösningar och tror på att ge till samhället. Som stiftelseägt bolag har vi möjlighet att leva efter våra värderingar och arbeta långsiktigt med att skapa hållbara samhällen där människor och miljö blomstrar. Ramboll har 16 500 experter i 35 länder, 2 000 av dessa arbetar i Sverige.

   

 • Ridecell's logo.

  Ridecell www.ridecell.com

  Ridecell Inc. är ledande inom digital omvandling av företag som bedriver verksamhet med fordonsflottor. Ridecell Fleet IoT (Internet of Things) Automation solutions moderniserar och ger lönsamhet till flottor genom att kombinera datainsikter med digital fordonsstyrning för att förvandla dagens manuella processer till automatiserade arbetsflöden. Resultatet är oöverträffade nivåer av effektivitet och kontroll för delade tjänster, bilpooler, uthyrnings- och logistiska flottor.

  Idag driver Ridecells lösningar några av de mest framgångsrika företagen med fordonsflottor i städer över hela Europa och Nordamerika, inklusive Gig Car Share från AAA och Toyota Sverige. Ridecell har sitt huvudkontor i San Francisco med kontor i Madrid, Paris, Berlin och Pune Indien.

 • RISE ri.se

  RISE erbjuder tillämpad forskning, test och provning av allt från mobilitetssystemfrågor till materialteknik, från ytkemi till maskininlärning, från forskning till provning och industriell produktutveckling. RISE 2200 anställda finns på 30 platser i Sverige och även utomlands. RISE ägs av den svenska staten med huvudkontor i Göteborg.

 • RoadCloud's logo.

  RoadCloud roadcloud.com

  RoadCloud provides premium connected car data for safety, road maintenance as well as weather applications, and the data also enables autonomous driving. We install a set of carefully selected sensors into commercial vehicles and stream data to cloud. The data is refined by machine learning into information products and delivered to our customers through API or WebAPP. Our data consists of local road weather information, road friction and quality, and information available from vehicle CAN-buses. RoadCloud collects data currently in Finland and Sweden, but is expanding data coverage towards Central Europe.

 • Saab www.saabgroup.com

  Saab serves the global market with world-leading products, services and solutions from military defence to civil security. With operations on every continent, Saab continuously develops, adapts and improves new technology to meet customers’ changing needs.

 • Samtrafiken www.samtrafiken.se

  Samtrafiken är ett tjänsteutvecklingsföretag som finns till för att göra kollektivt resande enklare, mer tillgängligt och mer pålitligt. Det gör vi framför allt genom att utveckla tjänster för trafikföretag och resenärer, och genom att förse branschen med kunskap och data om Sveriges resande.

 • Scania www.scania.se

  Scania är ett globalt företag med en sälj- och serviceorganisation i mer än 100 länder. Förutom försäljning och service erbjuder Scania finansiella tjänster  på många marknader. Scanias produktionsenheter finns i Europa och Latinamerika.

 • Shotl's logotype.

  Shotl shotl.com

  Shotl är en mobilitetsplattform som optimerar tjänster med hållbara on demand-transportlösningar. Shotl gör kollektivtrafik till on demand-tjänster genom att tillhandahålla dynamiska rutter och flexibla scheman.

  Vi licensierar vår teknologi och gör det möjligt för operatörer, städer, kommuner, företag/affärsparker och flygplatser att erbjuda busstransporter on demand.

 • SilverRail's logo.

  SilverRail silverrailtech.com

  SilverRail Technologies är ett marknadsledande bolag som utvecklar digital infrastruktur med fokus på tåg och annan grön kollektivtrafik. Vårt mål är att miljövänligt resande, med framför allt tåg, alltid ska vara förstahandsvalet för resenärer.  Detta inspirerar oss i vårt dagliga arbete men vi är samtidigt väl medvetna om att den mobilitet som morgondagens resenärer eftersträvar kräver större flexibilitet än vad ett transportslag ensamt kan erbjuda. 
  Multimodalt resande och framväxten av MaaS har potentialen att få till det nödvändiga gröna skiftet i resandet, där tåget blir en grundbult i samarbete med andra hållbara resealternativ.  
  Vi knyter samman pusselbitarna och möjliggör för varje spelare växa i samarbete med andra.

   

 • SJ www.sj.se

  Som marknadsledande tågoperatör knyter SJ ihop Sverige, liksom Skandinaviens huvudstäder Stockholm, Köpenhamn och Oslo. Därmed skapas möjligheter för människor att bo och arbeta eller studera på olika platser och resa på ett enkelt och hållbart sätt. SJ kör dagligen 1 200 avgångar från 284 stationer – från Narvik i norr till Köpenhamn i söder och från Stockholm i öst till Oslo i väst. SJ är ett aktiebolag som ägs av svenska staten med uppdrag att driva lönsam persontrafik på järnväg och erbjuder tågresor i egen regi och på uppdrag av nationella och regionala trafikmyndigheter.

 • SnappCar snappcar.se

  Den genomsnittliga bilen står still 90 procent av sin livstid. SnappCar är en bildelartjänst som arbetar för att minska antalet bilar som rullar på Europas vägar med fem miljoner vid år 2022. I praktiken arbetar SnappCar med att koppla ihop privatpersoner som vill hyra ut sina bilar en kortare period med personer som behöver hyra en bil. Tjänsten SnappCar erbjuder gör det möjligt att hyra en bil som redan står i ens kvarter, komma överens med ägaren på kort tid och sedan rulla iväg. Det ingår alltid försäkring. Snappcar är registrerat och certifierat som ett social företag via B Corporations.

   

 • Spare's logo.

  Spare sparelabs.com

  Spare ser som sitt uppdrag att påskynda övergången till effektiva och självkörande mobilitet genom att göra det möjligt för alla att simulera, använda och analysera ett smart transportnätverk på några sekunder. Spare Platform är byggd för att på ett enkelt vis möjliggöra anropsstyrda transporter med flexibla rutter och för att förenklar hanterandet av fordonsflottan.

 • Springworks springworks.se

  Springworks tillhandahåller en MaaS plattform som kopplar samman telekomoperatörer  med ett ekosystem av tjänsteleverantörer såsom biltillverkare, försäkringsbolag, vägassistans, parkering, bilverkstäder mm.

 • Stockholms stad www.stockholm.se

  I Stockholms stad arbetar över 39 000 personer. Du möter oss till exempel i skolan, på äldreboenden, i parken och när du ska söka bygglov eller går till simhallen för att träna. Trafikkontoret är en förvaltning som arbetar för att trafiksystemet ska vara pålitligt, tryggt och säkert med minimal klimatpåverkan.

 • Sustainable Innovation www.sust.se

  Sustainable Innovation driver projekt inom hållbar och resurseffektiv samhällsutveckling. Projekten drivs tillsammans med näringsliv, myndigheten, akademi m.fl. Vi bryter traditionellt stuprörstänkande, invanda mönster och skapar en kreativ miljö för energi- och resurseffektiva innovationer och samarbeten.

 • SWARCO www.swarco.se

  SWARCO is a growing international group providing the complete range of products, systems, services and solutions for road safety and intelligent traffic management. With almost five decades of experience in the industry, the corporation supports the growing mobility needs of society with turnkey systems and solutions in road marking, urban and interurban traffic control, parking, public transport, infomobility and street lighting. Cooperative systems, V2I communication, electromobility, and integrated software solutions for the Smart City are latest, future-oriented fields in the group’s portfolio.

 • Sweco http://www.sweco.se

  Sweco planerar och utformar framtidens samhällen och städer. Resultatet av vårt arbete blir hållbara byggnader, effektiv infrastruktur och tillgång till el och rent vatten. Med 14 500 medarbetare i Europa kan vi erbjuda våra kunder rätt kompetens för varje sammanhang. Vi genomför uppdrag i 70 länder varje år. Sweco är det ledande konsultföretaget inom teknik och arkitektur i Europa med en omsättning på cirka 16,0 miljarder SEK (pro forma 2015).

 • Trafikverket www.trafikverket.se

  Trafikverket ansvarar för statliga vägar och järnvägar samt långsiktigt planering av det samlade transportsystemet.

 • Swedspot swedspot.com

  Swedspot utvecklar innovativa lösningar för smarta uppkopplade fordon. Med vår white-label plattform Ezentric kickstartar vi våra kunders projekt runt uppkopplade tjänster för AI-driven predictive maintenance, fordonsflottor och assets. Vi är unika med att kunna bygga lösningar som spänner över hela registret från inbyggd programvara i fordonet till tjänster i molnet. Vi startades 2011 som en spin-off från Saab Automobile och våra kunder finns hos de stora fordonstillverkarna samt hos leverantörer av transportlösningar.

   

 • T-engineering's logotype.

  T-engineering t-engineering.se

   

  Företaget består idag av omkring 100 utvecklingsingenjörer som designar och utvecklar kontrollsystem för alla typer av fordonssystem. Vår expansion sker genom ytterligare rekrytering av toppexperter från fordonsindustrin. Våra ingenjörers långa erfarenhet gör oss till en trygg partner som är van att leda globala projekt och hantera hela utvecklingsprocessen från idé och koncept till validering för massproduktion och eftermarknadskrav.

 • T-Kartor's logo.

  T-Kartor t-kartor.com

  Vi är T-Kartor, kartograferna och systemdesignerna bakom några av de mest välkända City Wayfinding-systemen; Läsbart London, Walk NYC och Toronto TO360. Vi tror att städer och kollektivtrafikmyndigheter kan öka medvetenheten, förbättra tillgängligheten och öka kundnöjdheten genom att följa City Wayfinding-principerna. City Wayfinding gör nätverket läsbart och bäddar in det i staden. Genom mästerlig användning av hierarki och skala låter den dig ge exakt rätt information vid exakt rätt tidpunkt. Infrastrukturen – hållplatser och skydd – blir din arbetsduk och ett medium för att kommunicera med dina kunder.

 • Technolution's logotype.

  Technolution technolution.com/move

  Som en oberoende teknikintegratör levererar Technolution användarvänliga innovationer bortom den senaste teknologin för dess kunder. Inom mobilitet blir våra smarta lösningar kooperativa och ITS blir C-ITS. Våra system i kombination med avancerade kartor och vägsidesinfrastrukturen, vägleder autonoma fordon att hitta dess väg bland traditionella fordon, cyklister och gångtrafikanter, i den urbana miljön. Vår förmåga är väl beprövat då vi har i mer än ett kvarts sekel levererat fungerande innovativa trafiklednings- och mibilitetledningssystem. Vi levererar optimala lösningar idag som omfamnar morgondagens löfte.

 • Tele2 www.tele2.com

  Tele2 provides value added services - enabled by IoT connectivity - to support competitive IoT offering to customers and partners, applying a flexible, scalable and passionate approach.

 • Telenor Connexion www.telenorconnexion.se

  På  Telenor Connexion designar och driver vi uppkopplade affärslösningar. Med mer än 15 års erfarenhet gör vi det lätt att inse värdet av uppkopplade tjänster.

 • Telia's logotype.

  Telia and.com

  Vi är Telia Company, den nya generationens telekomföretag. Våra cirka 20 800 duktiga kollegor möter miljontals kunder varje dag i världens mest uppkopplade länder. Vi är knutpunkten i det digitala ekosystemet som gör det möjligt för människor, företag och samhällen att få tillgång till allt som är viktigt för dem, på deras villkor, dygnet runt – året om. Vi har bestämt oss för att förändra it-och telekomindustrin och föra världen närmare våra kunder och vårt huvudkontor ligger mitt i teknik- och innovationshjärtat Stockholm.

   

 • Tensoreye's logo.

  Tensoreye tensoreye.de

  Tensoreye develops AI-based computer vision solutions for mobility and healthcare providers. What drives us is to address relevant problems that exist in our society. Products in safety critical applications are brought to life with Tensoreye’s framework for Deep Learning in the product life cycle. The framework connects data collection, labelling, model training, validation and release of deep neural networks such as semantic segmentation, monocular depth estimation, and holistic path prediction. Our international team of software engineers from more than 10 countries with backgrounds in Machine Learning, Computer vision and Robotics is based in Munich. We always prioritise quality over quantity and value an inclusive company culture based on trust.

 • Terranet terranet.se

  Terranet utvecklar mjukvara för autonoma fordon och avancerade förarstödssystem (ADAS). Företaget kommer ursprungligen från mobilindustrin och har sitt huvudkontor på Ideon Science Park i Lund. Terranets mjukvara för trådlös kommunikation möjliggör kommunikation mellan fordon för ökad säkerhet i trafiksituationer. 

 • K2's logotype.

  Nationellt kunskapscentrum för kollektivtrafik, K2 k2centrum.se

  K2 är Sveriges nationella centrum för forskning och utbildning om kollektivtrafik. Här möts akademi, offentliga aktörer och näringsliv för att tillsammans diskutera och utveckla kollektivtrafikens roll i Sverige. Vi forskar om hur kollektivtrafiken kan bidra till framtidens attraktiva och hållbara storstadsregioner. Vi utbildar kollektivtrafikens aktörer och sprider kunskap till beslutsfattare så att debatten om kollektivtrafik förs på vetenskaplig grund. K2 drivs och finansieras av Lunds universitet, Malmö universitet och VTI i samarbete med Region Stockholm, Västra Götalandsregionen och Region Skåne, K2 får också stöd av Vinnova, Formas och Trafikverket.

   

 • Transportstyrelsen www.transportstyrelsen.se

  Transportstyrelsen arbetar för att uppnå god tillgänglighet, hög kvalitet, säkra och miljöanpassade transporter inom järnväg, luftfart, sjöfart och väg. Vi tar fram regler, ger tillstånd och följer upp hur de efterlevs. Med hjälp av våra register arbetar vi bland annat med avgifter, tillstånd och ägarbyten.

 • TIER's logotype.

  TIER tier.app

  Klimatneutrala TIER Mobility är den ledande leverantören av mikromobilitet i Europa, med missionen att förändra mobiliteten för gott. Företaget är en drivande kraft bakom förändringen av transportsektorn och tacklar utmaningar kring luftföroreningar och trafikstockningar genom att erbjuda människor en rad olika elfordon och göra det lättare att leva utan en egen bil. TIER sätter också nya säkerhetsstandarder för sektorn och fortsätter att förnya sig för att förverkliga sin Vision Zero, i vilken det inte sker några allvarliga skador eller dödsfall.

 • Toyota's logotype.

  Toyota sverige.toyota

  Toyota Motor Company transformerar till en fullfjädrad mobilitetsleverantör för att erbjuda Mobilty For All. Med verksamhet i 204 länder och regioner runt om i världen, 360 000 medarbetare och världens mest tillgängliga hybridteknik ska Toyota leda vägen till framtidens mobilitet. Vi vill berika liv över hela världen med de säkraste och mest ansvarsfulla sätten att transportera människor genom vårt engagemang för kvalitet, konstant förbättring och respekt för planeten.

 • Transdev www.transdev.se

  Transdev är en av Sveriges största operatörer inom persontrafik. Varje dag görs flera hundratusen resor med oss från Haparanda i norr till Österlen i söder. Inom Transdev Sverige ryms varumärkena Bussakuten, Flygbussarna, Flygbussarna Charter, Båtbussarna, Snälltåget och Styrsöbolaget. Transdev Sverige ingår i den internationella koncernen Transdev med verksamhet i 19 länder världen över. Företaget deltar i en rad olika utvecklings- och forskningsprojekt och driver även egna projekt för att utveckla framtidens kollektivtrafik.

 • Triathlon's logo.

  Triathlon triathlon.se

  Triathlon Group är ett professionellt serviceföretag och en ledande aktör inom prestationsförbättring. Vi jobbar mot stora, multinationella, nordiska kunder internationellt med specifik expertis inom våra specialistområden, vilka är indelade i: Funktionella områden, industrins områden och specifika förmågor.

   

 • Triona www.triona.se

  Triona är en ledande och pålitlig leverantör av innovativa IT-lösningar med anknytning till logistik- och infrastrukturrelaterad verksamhet. Vi kombinerar stort verksamhetskunnande inom framför allt transportinfrastruktur, kraft/energi, entreprenadverksamhet, transporter och skogsindustri med spetskompetens inom systemutveckling och systemförvaltning.

 • Uber www.uber.com

   

  Ubers vision är att göra transport lika tillförlitligt som rinnande vatten — överallt, för alla. Vi lanserade 2010 för att lösa ett enkelt problem: hur kan man få skjuts med en enkel knapptryckning? Sex år och mer än två miljarder resor senare har vi börjar ta itu med en ännu större utmaning: att minska trängsel och utsläpp i våra städer genom att få fler människor att resa med färre bilar.

 • UniqueSec AB www.uniquesec.com

  UniqueSec AB är specialister på radarsignalbehandling. Vi utvecklar state-of-the-art radarteknologi anpassad till din specifika applikation. Radar kommer att känna av världen i en mängd olika applikationer såsom nivåmätning, utomhusövervakning och hastighetsmätning. UniqueSec producerar också fordonsradar-verifieringssystem. Detta gör det möjligt för fordonstillverkare, radartillverkare, testanläggningar och myndigheter att testa radar, radarbaserad förarassistans och autonom körning, utan behov av kostsamma förarexpeditioner.

 • University of Borås' logo.

  Högskolan i Borås hb.se

  Vid Högskolan i Borås skapas lärande, kunskap och innovation av hög internationell kvalitet och med stor samhällsrelevans. Här arbetar vi tillsammans för framtiden och för att göra skillnad! Vi har många spännande forsknings- och utbildningsmiljöer inom flera områden med helt unik utrustning och vårt samlade campus ligger mitt i centrala Borås.

 • Univrses' logo.

  Univrses univrses.com

  Univrses utvecklar inbyggd mjukvara för datorseende baserat på maskininlärning, och levererar banbrytande lösningar för kunder i flertalet branscher. Teknologin möjliggör realisering av möjligheter och tillgodoseende av behov relaterade till automatiserad intelligent förståelse av visuell sensordata - vilket är kritiskt för att möjliggöra nutidens och framtidens intelligenta mobilitet. Majoriteten av det välmeriterade teamet arbetar för närvarande med central forskning och utveckling av inbyggd igenkänningsfunktionalitet och kartläggningsintelligens för självstyrande fordon.

 • Veho veho.fi

  Veho är ett av Nordens och Baltikums största företag inom fordon. Verksamheten omfattar Mercedes import, distribution och service i Finland, Baltikum och Sverige, samt PDI funktioner och reservdelslogistik och biluthyrning. Vi har starkt fokus på framtidens mobilitet och utvecklar aktivt mobilitetstjänster tillsammans med våra partners.

 • Veoneers logotyp.

  Veoneer veoneer.com

  Veoneer designar och tillverkar hårdvara, mjukvara och systemlösningar för aktiv säkerhet, självkörande bilar, styrenheter och sensorer samt bromssystem. Vår affärsidé är att skapa förtroende för mobilitet. Veoneer, som bildades 2018, bygger på närmare 70 års erfarenhet av att utveckla lösningar för fordonssäkerhet. Veoneer har omkring 9 200 medarbetare i 13 länder och huvudkontor i Stockholm. Under 2018 uppgick försäljningen till 2,2 miljarder USD. Bolaget är noterat på New York Stock Exchange och Nasdaq Stockholm.

 • Veridict www.veridict.com

  Veridict är ett forskningsintensivt produktföretag på ITS-området med ledande teknologi inom AI, Big Data, HMI och GIS. Veridict deltar med sin expertis i forskningsprojekt och tekniska förstudier, samt utvecklar prototyper och färdiga produktlösningar med fokus på intelligenta trafik- och transportsystem. Företaget hanterar idag tusentals datakällor såväl nationellt som internationellt. Tillämpningarna inom multimodal transport och resande, inklusive kollektivtrafik, vänder sig till förare, resenärer, trafikoperatörer, trafikledning och fordonstillverkare.

 • Vianova's logotype.

  Vianova vianova.io

  Vianova tillhandahåller operativsystemet för den offentliga sektorn och arbetar med städer och mobilitetsleverantörer för att bättre distribuera och kontrollera tillgången till det offentliga rummet. Vår dataplattform möjliggör ett sömlöst utbyte av information mellan mobilitetsleverantörer och städer kring trafik och hantering av trottoarer. Städer kan få tillgång till mobilitetsinsikter direkt från de anslutna fordonen för förbättrad kontroll av transporter i realtid och mer informerad stadsplanering. Vi gör det också möjligt för städer att exakt och effektivt driva geo-inhägnade regler till mobilitetsleverantörer. Mobilitetsleverantörer kan komma åt vårt policy-API för att dynamiskt ta emot information från lokala myndigheter, reglerings- och infrastrukturinformation (hastighetsbegränsning, driftszoner, gator, vägstängning etc.).

 • Viscando www.viscando.com/sv

  Viscando hjälper er att fatta väl underbyggda beslut genom att forma trafikdata till beslutsunderlag. Vi erbjuder automatiska system för kunskap i realtid om all typ av trafik; fotgängare, cyklister, bilister och tung trafik. Genom produkter och tjänster baserade på innovativ teknik förenklar vi vardagen inte bara för trafikingenjörer och trafikplanerarare, utan också för utvecklandet av självkörande fordon. Viscando bidrar till säkrare trafikmiljö och mer hållbara, smarta städer.

   

 • VOi www.voiapp.io

  VOI tar elektriskt drivna sparkcyklar till Europas gator. Ladda ner appen och hoppa på en skoter när som helst och färdas genom staden på minuter - helt utan koldioxidutsläpp. VOI är ett snabbare alternativ till att gå, ett smidigare alternativ till cykel och framförallt miljövänligt alternativ till fordon som drivs av fossila bränslen. Vi tror på städer gjorda för människor, inte bilar.

 • Volkswagen Group Sverige AB www.volkswagengroup.se

  Volkswagen Group Sverige AB är Sveriges största bilimportör och marknadsför bilar av märkena Volkswagen, Audi, Skoda, SEAT och Porsche. Under 2017 sålde Volkswagen Group Sverige AB och dess märken totalt 103 196 personbilar och hade därmed en marknadsandel på 27,2 procent av den svenska personbilsmarknaden. Dessutom sålde man 16 709 lätta transportbilar vilket är 30,2 procent av transportbilsmarknaden. Volkswagen Group Sverige AB är ett helägt dotterbolag till Europas största biltillverkare Volkswagen AG, som sålde 10,74 miljoner bilar på världsmarknaderna under 2017.

 • Volvo Car Group www.volvocars.com

  Den första Volvon rullade av bandet i Göteborg redan 1927. Sedan dess har vi gått från klarhet till klarhet och skapat banbrytande uppfinningar längs vägen.Vi är också ett globalt märke med tillverkning i Sverige, Belgien och Kina. Volvo Car Group levererar personbilar i premiumsegmentet: sedanmodeller, kombimodeller, sportkombibilar och SUVar.

 • AB Volvo www.volvogroup.com

  Volvokoncernen är en av världens ledande tillverkare av lastbilar, bussar, anläggningsmaskiner och marin- och industrimotorer. Vi tillhandahåller också kompletta finansiella tjänster och service. Volvokoncernen, med huvudkontor i Göteborg, sysselsätter cirka 100 000 personer, har produktionsanläggningar i 19 länder och försäljning i mer än 190 marknader.

 • Voyley's logo.

  Voyley voyley.com

  Voyley vill inspirera till hållbart resande genom att göra det enkelt att planera och boka buss- och tågresor mellan städer i hela EU. Vårt team har byggt en unik sökmotor som hjälper resenärer att visualisera, planera och sätta ihop sina egna resor eller få inspiration från andra resenärers resor.

 • VTI www.vti.se

  VTI, Statens väg- och transportforskningsinstitut, är ett oberoende och internationellt framstående forskningsinstitut inom transportsektorn. Vår huvuduppgift är att bedriva forskning och utveckling kring infrastruktur, trafik och transporter. 

 • Vy's logotype.

  Vy Buss bus4you.se

  Vy Buss kör kommersiell expressbusstrafik under varumärkena Vy Bus4You och Vy Flygbussarna samt upphandlad linjetrafik. Verksamheten i Sverige omfattar ca 1700 medarbetare och omsätter drygt 1,5 miljarder kronor. Vy Bus4You trafikerar bl.a. Köpenhamn, Oslo, Göteborg, Malmö, Karlstad, Örebro, Västerås, Eskilstuna och Stockholm men även till flygplatser såsom Arlanda flygplats, Landvetter flygplats och Köpenhamns internationella flygplats Kastrup. Vy Flygbussarna finns i Stockholm, Göteborg och Malmö och trafikerar sju flygplatser med totalt tio olika linjer. 80 procent av Sveriges flygresenärer kan välja att resa med Vy Flygbussarna till och från flygplatsen.

 • Västtrafik's logotype.

  Västtrafik vasttrafik.se

  Västtrafik ansvarar för kollektivtrafiken i Västsverige och är äda av Västra Götalands regionen. Varje dag väljer över 400 000 kunder att resa med våra bussar, tåg, spårvagnar och båtar. Genom att utveckla och erbjuda hållbara resor och smarta tjänster vill vi vara det självklara valet när du reser. På så sätt bidrar Västtrafik till det goda livet i Västra Götaland och till en attraktiv och konkurrenskraftig region.

   

 • WirelessCar www.wirelesscar.com

  WirelessCar är en av världens ledande innovatörer av Connected Car Services. Vår ambition är att hjälpa bilindustrin in i det uppkopplade samhället genom att utveckla attraktiva lösningar och tjänster för smartare bilar. Vi grundades 1999 och har kontinuerligt byggt på vårt arv och vår kunskap. Idag är vi ett välkänt och prisbelönt företag som jobbar med globala kunder som Jaguar Land Rover, Daimler, Volvo, Nissan och Subaru och kopplar upp mer än två miljoner fordon i över 60 länder. WirelessCar ägs av Volvo Group AB och har kontor i Sverige, Nordamerika och Kina.

   

 • WSP Sweden www.wsp.se

  WSP är ett av världens ledande analys- och teknikkonsultföretag. Vi erbjuder tjänster för hållbar samhällsutveckling inom Hus & Industri, Transport & Infrastruktur och Miljö & Energi.

 • Xtelligent's logotype.

  Xtelligent xtelligent.io

  Xtelligent är ett kooperativt intelligent transportsystem (C-ITS) och teknikföretag för uppkopplade och automatiserade fordon (CAV) med djupa rötter i USA:s regeringsfinansierade forskning inom telekommunikation, försvar och transportledning. Sedan Xtelligent införlivades 2016 har Xtelligent drivit stegvis innovation inom transportledningsindustrin och lagt grunden för den multimodala, säkerhetsfokuserade och automatiserade transportframtiden, samtidigt som de har förbättrat energi-, miljö- och säkerhetsprofilerna för storstadsområden. För sin innovation och positiva samhällspåverkan har Xtelligent valts ut för att få finansiering av det amerikanska energidepartementet och det amerikanska transportdepartementet och lyfts fram av World Economic Forum.

 • Zeelo's logo.

  Zeelo zeelo.co

  Zeelo är ett företag som erbjuder smart bussdelning, som erbjuder säkra transporttjänster för pendlande, skolresor och event; utrustade med åtgärder för social distansering och minskad infektionsrisk under rådande situation med covid-19. Vi använder data och teknologi för att digitalisera fasta bussrutter, med speciellt fokus på områden med hög användning av privata bilar, för att koppla samman människor och platser genom hållbara transporter. Detta gör vi tillsammans med partners och lokala bussflottor för att trafikera när det behövs som mest.

 • Zenseact's logo.

  Zenseact zenseact.com

  Zenseacts vision är att skapa en säker och pålitlig plattform för självkörande fordon i verklig trafik. Zenseact-plattformen omfattar mjukvara för beräkningshårdvara för både fordonet och molnet, såväl som ett stort ekosystem av verktyg som automatiserar processen för kontinuerlig datadriven utveckling och driftsättning av självkörandefunktioner för fordonsflottan. Vårt uppdrag är att "Göra säker och intelligent mobilitet tillgänglig för alla, överallt".

Drive Sweden finansieras av

 • The Swedish Research Council Formas www.formas.se

  Forskningsrådet Formas fokuserar på en hållbar framtid. Vårt uppdrag från regeringen är att främja och stödja grundforskning och behovsmotiverad forskning inom områdena miljö, areella näringar och samhällsbyggande.

 • VINNOVA vinnova.se

  VINNOVA är Sveriges innovationsmyndighet. Vår uppgift är att främja hållbar tillväxt genom att förbättra förutsättningarna för innovation och att finansiera behovsmotiverad forskning. Varje år investerar vi ca 2,7 miljarder kronor i olika insatser.

 • Energimyndigheten energimyndigheten.se

  Vi arbetar för ett hållbart energisystem som är tryggt, konkurrenskraftigt och har låg negativ påverkan på hälsa, miljö samt klimat.

Associerade partners

 • Bercman Technologies bercman.com

  Bercman Technologies mission är att eliminera alla trafikrelaterade dödsfall och påskynda framstegen mot självkörande fordon.

  Vi närmar oss detta genom Cooperative Intelligent Transport Systems (C-ITS) och automatiserad kommunikation mellan infrastruktur och uppkopplade fordon. Uppkopplade och självkörande fordon spelar en avgörande roll för framtidens mobilitet och säkerheten i trafikmiljön. Som en del av vårt uppdrag ser vi behovet av att påskynda framstegen mot självkörande fordon med kooperativ infrastruktur.

  Vi är dedikerade till att utveckla Smart City, Smart Road och mobilitetsrelaterade innovativa produkter och tjänster för ITS- och C-ITS-applikationer i samarbete med akademin, den offentliga sektorn och den bredare industrin. Bercman Technologies huvudkompetenser ligger inom hårdvarudesign, IoT, inbyggda system och maskinseende.

 • Cabibus

  Cabibus har som mission att bygga världens bästa system för hållbar kollektivtrafik gällande sträckor mellan 1 och 100 km.

 • Digitraffic digitraffic.se

  Digitraffic är en oberoende tjänsteleverantör som möjliggör att alla aktörer i transportsystemet kan dela information sömnlöst och i realtid baserat på etablerade standarder. Realtidsdata i transportsystemet är bland annat en förutsättning för mer avancerade förarstödstjänster, optimerade logistikflöden och på sikt självkörande fordon. Genom informationsdelning blir trafiken säkrare, mer effektiv och därigenom även mer hållbar.

 • Jonna jonnabike.se

  Jonna hyr ut cyklar till privatpersoner per månad med löftet att kunden alltid har en cykel som funkar. I tjänsten ingår försäkring, service och lagning på plats för akuta ärenden.

   

 • Luvly

  Luvly arbetar för att tillhandahålla den lättaste, säkraste, billigaste och snyggaste e-mobilitetslösningen, med ett nytt vis att montera fordonen.

 • MontLibre Group

  MontLibre Group develops and delivers sustainable products and systems designed for smarter and more viable cities, related transportation stakeholders, societies and industries. Latest electrical vehicles and mobile devices in combination with wireless charging- and electrification infrastructures that make your transition towards smarter and more viable societies, easier and more concrete. MontLibre Group also develops and delivers expertise, sustainability solutions and systems that helps cities, municipalities, governments and business sectors to excel in their transformation towards clean energy, sustainable construction, resource management and recycling.

 • Movinity movinity.ai

  Movinity bygger mjukvara samt nya produkter och tjänster som utvecklar hållbart resande i samhället.

 • Stream Analyze streamanalyze.com

  Stream Analyze är en svensk startup som tillhandahåller en mjukvarurplattform för att möjliggöra AI. Överallt. Vår vision är att alla enheter, maskiner och tillgångar i världen kommer att vara smarta – drivna av AI – och vår mjukvaruplattform accelererar att få detta att hända. Genom att tillhandahålla en infrastruktur som låter dig ställa frågor på alla era produkter och enheter, men också bygga, distribuera och köra vilken analytisk/AI-modell som helst på dem utan krångliga firmwareuppdateringar, förbättrar vi time-to-market, sänker kostnader, minskar operativ- och finansiell risk samt öppnar upp nya intäktsströmmar.

   

 • Vialumina Digital Fleet Systems vialumina.se

  Vi kopplar upp, optimerar och elektrifierar din fordonsflotta. Vår telematikplattform kopplar upp alla sorters fordon oavsett bränsle och storlek. Baserat på fordons och förardata optimerar vi din flotta för att spara pengar, fordon, utsläpp samtidigt som vi skapar nöjdare medarbetare. Genom att analysera fordonsflottans profil och rörelsemönster hjälper vi till att skapa en faktabaserad elektriferingsplan med förslag på matchande fordon och laddinfrastruktur.

   

 • Viridis Solutions

  Viridis Solutions är ett datakonsultföretag med säte i Stockholm.

 • Weber Mobility webermobility.tech

  Weber Mobility bildades med syftet "att inspirera pendlare till att spara resurser och minska utsläppen". Med hållbar värld, minimalistisk materialism och friskare människor som de tre ledstjärnorna skapade vi en ny mikromobilitetslösning för universitetsområden, industriområden, mindre samhällen, flygplatser, orter, nöjesparker och stadsområden. Med våra rötter både i Indien och Sverige, är vi engagerade i att bygga elscootrar med innovativ teknik, kreativ design och konstruktion av hög kvalitet i en etisk och miljömedveten verksamhet.