Skip to main content

Digital infrastruktur

digital infrastructire unsplash

I takt med att transportsektorn förvandlas till att bli mer ansluten, automatiserad, elektrisk och tjänsteinriktad – ökar kraven på att snabbt utveckla produkter och tjänster för att möta nya behov och marknader. Drive Sweden har arbetat med detta under lång tid och fortsätter att vara i framkant av denna utveckling.

Kärnan i detta tema är att automatiserade fordon och nya mobilitetstjänster kommer att ha stor nytta av att vara uppkopplade och hanteras på systemnivå, istället för att autonoma fordon och tjänster endast ska försöka köra med hjälp av lokala sensorer och lokal intelligens. Denna strategi antogs tidigt av Drive Sweden genom att utveckla och göra pilot av anslutna molntjänster för att stödja automatiserad mobilitet.

Framöver fortsätter vi att bygga uppkopplade tjänster och uppkopplat samarbete som stöder ledande tjänster inom automatiserad mobilitet, med stort fokus på fyra nyckelområden:

  • Uppkopplad digital infrastruktur
  • Digital tvilling
  • AI och automatisering
  • Internationalisering

Genom att utveckla och aktivera vårt nätverk och dess innovationer, som till exempel vårt ”innovationsmoln” (Innovation Cloud), kan vi erbjuda viktiga verktyg för ett område under snabb utveckling. Nedan kan du läsa mer om Drive Sweden Innovation Cloud.

I filmen nedan kan du se delar av vad som hänt kring vårt Innovation Cloud under dess första år. Arbetet kring det har varit massivt men även lett till nya samarbeten, möjligheter och innovation.

AI & Mobility

Drive Sweden har tagit fram en AI-strategi, där fokus ligger på utmaningar kopplade till mobilitet för både människor och gods, där avancerad dataanalys eller AI kan bli en möjliggörare för att lösa dessa utmaningar. Genomlysningen fokuserade på Drive Swedens partners behov och intressen inom områden där hållbar, säker mobilitet och AI möts.