Skip to main content

Vinnande app om framtidens resande tävlar i Montreal

Tuesday, Februari 7, 2017

En ny app med personlig trafikinformation – det blev vinnaren av ett intensivt hackaway om framtidens resande. Den vinnande appen informerar enbart om de trafikstörningar som är relevanta beroende på hur vi reser i vardagstrafiken. Eventet anordnades av utvecklingsbolaget Nobina Technology tillsammans med Drive Sweden, Ericsson, Confetti och TrafikLab och samlade ett 40-tal utvecklare från bland annat Spotify och Mojang på Käringön i Bohuslän.

Vinnarna Max Schedin, Poyan Nabati och Tobias Ahlin i Team Ridepulse tog emot priset den 6 februari under eventet Tech Meetup Stockholm. Prisutdelningen leddes av den tidigare infrastrukturministern Catharina Elmsäter Swärd, ordförande i Drive Sweden.

– Som ett av landets strategiska innovationsprogram har vi i Drive Sweden en fantastisk möjlighet att vara med och förändra sättet vi reser på. Så här långt har vi oftast lagt vårt krut på traditionella utvecklingsprojekt, men framtidens mobilitet är hårt kopplad till den yngre generationens förutsättningar och förväntningar. Det är därför väldigt roligt att se vilka nya perspektiv som kommer fram under ett hackaway, säger Jan Hellåker, Programansvarig på Drive Sweden.

'Sam' tävlar i Montreal
Vinnarna i Team Ridepulse kallar sitt projekt ”Sam” som i samåkning. I den iOS-app som gruppen tog fram väljer man ungefär när och hur man vill resa och får sedan information om de eventuella förseningar som rör ens egen resrutt. 

Vår idé hjälper alla som använder lokaltrafiken för att ta sig till och från jobbet att undvika störningar i trafiken – och att reducera små frustrationsmoment i vardagen, säger Tobias Ahlin, en av vinnarna som till vardags arbetar på Mojang. 

För det vinnande laget väntar nu en resa till Montreal den 15 – 17 maj för att representera Sverige på det globala hacket under Global Public Transport Summit som anordnas av UITP. 

Läs även artikeln på nobina.se