Hoppa till huvudinnehåll
conference lunch move company map contacts lindholmen lindholmen 2 travel info

logo

Nya projekt utvecklar Kombinerad mobilitet som tjänst

Inom samverkansprogrammet "Nästa generations resor och transporter" som leds av Drive Sweden, har två nya projekt beviljats finansiering inom satsningen på Kombinerad mobilitet som tjänst, KOMPIS.

Det har avsatts pengar för åtminstone två utlysningar som bl a syftar till att genomföra kommersiella piloter med riktiga användare som inkluderar kollektivtrafiken som en del av tjänsteerbjudandet.

Vinnova öppnade den första av dessa utlysningar i juni och nu har alltså två förslag beviljats finansiering. I det ena fallet kommer  SpaceTime Communications testa konceptet ”Mobilitet som arbetsförmån” tillsammans med Järfälla kommun, och både användarperspektiv och affärsmodeller kommer att studeras och utvecklas. I det andra projektet är det Stockholms kommun som i samband med Eccentric-projektet kommer att utvärdera hur mobility as a service(MaaS)-tjänster kan påverka användarnas resvanor.

Båda dessa projekt kommer att bidra med värdefull kunskap till den nationella färdplanen för kombinerad mobilitet som tjänst, och förhoppningsvis också leda till kommersiella KM/MaaS-tjänster i slutänden.

Läs mer om KOMPIS