Skip to main content

Malin Broqvist Andersson ny programchef för Drive Sweden

Thursday, July 1, 2021

Det är med stor glädje som vi kan presentera Malin Broqvist Andersson som ny programchef för Drive Sweden. Hon ansluter den 1 september och kommer att ge nya perspektiv efter sina år på Trafikkontoret vid Göteborgs Stad. Malin kommer att ersätta Sofie Vennersten, som efter en mycket konstruktiv och uppskattad tid kommer att gå vidare till AB Volvo.

Sofie Vennersten, avgående programchef Drive Sweden:
– Jag har lärt mig massor under mina år på Drive Sweden. Jag är stolt och glad över att se engagemanget från partners och att intresset för vad vi gör, och hur vi arbetar inom Drive Sweden bara ökar, också internationellt. Det visar på hur viktigt mobilitetsområdet är för hela samhällsutvecklingen och på behovet av att fortsätta bygga det breda ekosystemet runt frågorna. Jag kommer förstås att fortsätta arbeta med framtidens mobilitet på olika sätt i min nya roll på AB Volvo.

 

Jan Hellåker, ordförande Drive Sweden:
– Sofie har gjort ett fantastiskt jobb med att ytterligare bredda och stärka Drive Swedens verksamhet under sin tid som programchef. Men när hon nu tyvärr har bestämt sig för att lämna oss, kan jag inte vara lyckligare över hennes efterträdare. Med sin bakgrund kommer Malin att lägga till ännu en annan dimension i vårt fortsatta arbete mot smart och hållbar mobilitet.

Malin Broqvist Andersson, tillträdande programchef för Drive Sweden:
– Min mission, att bidra till att transportsystemet blir hållbart och effektivt för alla, faller väl in i Drive Swedens vision. Utmaningarna är stora, men med alla kompetenta och kreativa medlemmar i Drive Sweden har vi en unik möjlighet att tillsammans snabba på utvecklingen. Att bli programchef ska bli spännande och intressant, sannolikt svårt ibland, men samtidigt väldigt, väldigt roligt!

 

Varmt välkommen, Malin och tack Sofie!