Hoppa till huvudinnehåll
conference lunch move company map contacts lindholmen lindholmen 2 travel info

logo

Ericsson provkör förarlös buss

Få saker är lika heta som förarlösa fordon just nu. Över hela världen diskuterar teknikbolag, billtillverkare och politiker hur den nya tekniken ska utformas i framtiden. Den svenska nätjätten Ericsson visar i veckan att det går att köra en förarlös minibuss med den kommande 5G-tekniken, skriver Dagens Industri.

copy_of_dsc_6389_0.jpg

"Det är flera saker vi vill testa. Först och främst hur det går att koppla upp automatiserade bussar mot vårt testnät. Vi vill testa våra trafikledningsssystem och datan de fångar upp. Vi vill visa på fördelarna för passagerarna, för bussoperatörerna men framför allt för städerna som är en viktig målgrupp. Hur ska de planera en effektivare transportmiljö med hjälp av smart kommunikationsteknik?", säger Jenny Lindqvist, chef för Intelligent Transport Systems på Ericsson till TT.

Läs hela artiklen på di.se

Drive Sweden deltar under Kista Mobility Week

De förarlösa bussarna är en del av Kista Mobility Week. Under veckan anordnas även Drive Sweden Forum och Rundabordsamtal, där bland annat Infrastrukturminister Anna Johansson och Philippe Crist från OECDs International Transport Forum talar. Läs mer här