Hoppa till huvudinnehåll
conference lunch move company map contacts lindholmen lindholmen 2 travel info

logo

CAT – ett av de bästa digitala projekten 2020

Drive Sweden-projektet Connected Automated Truck (CAT) har utsetts till ett av de bästa digitala projekten i Sverige vid det prestigefulla CIO Awards som är en del av IT-magasinet IDG. Projektet, som legat långt fram med användandet av ny teknik, har bidragit stort till att elektriska, självkörande lastbilar når svenska vägar.
Självkörande lastbil från Einride.

Ericsson, Einride och Carmenta har drivit projektet och samarbetetat med Telia. Tillsammans har de skapat och framgångsrikt testat lösningar för uppkopplade, förarlösa och elektrifierade godstransporter och kringliggande infrastruktur och uppkopplade lösningar.

Nomineringen såg ut som följande:
Projektet CAT har testat och demonstrerat hur en helt förarlös elektrisk lastbil kan styras på distans genom 5g från ett kontrollrum. CAT är ett konkret exempel på hur företag med teknologi i framkant kan samarbete för skapa nya segment i marknaden men samtidigt bidra som en ledande aktör för andra att följa. Genom lyckad integration av tekniken i en autonom elektrisk lastbil kombinerat med 5g har projektet lyckats manövrerat ett fordon över Sveriges gränser. 

Projektet är idag avslutat och du kan se viktiga resultat i denna film och ta del av projektets slutrapport här.

Ett stort grattis till alla projektpartners för denna fina utmärkelse!