Skip to main content

Planera för en stad med autonoma och uppkopplade fordon

-
Sweco, Gjörwellsgatan 22, Stockholm

Välkommen till ett frukostseminarium där det bjuds på tre inspirerande föreläsningar som hjälper oss att förstå på vilka sätt vi behöver planera staden nu för att på bästa möjliga sätt säkra lösningar för en framtid med autonoma och uppkopplade fordon.

Arrangeras av: 
Sweco

Föreläsningarna sträcker sig från forskning till den fysiska planeringen och de konkreta steg som behöver beaktas i arbetet som samhällsplanerare.

Presenterar gör:

  • Jonas Hatzenbühler, KTH – om sin forskning om autonoma bussar och om hur förändringar i systemdesign påverkar effektiviteten och den upplevda servicekvalitén. (Presentationen sker på engelska)
  • Magnus Hjälmdahl, Sweco – om megatrender som på ett eller annat sätt påverkar hur vi reser, idag och imorgon. Vad kan till exempel automatisering, digitalisering, elektrifiering och delningsekonomi innebära i praktiken för våra mobilitetslösningar och hur kan de hanteras i planeringsprocesen?
  • Johanna Johansson, Nobina – om utveckling och implementation av nya produkter och trafiklösningar för en attraktivare kollektivtrafik, med fokus på Nobinas självkörande bussar i Barkarby.