Hoppa till huvudinnehåll
conference lunch move company map contacts lindholmen lindholmen 2 travel info

logo

Samordnat och avancerat förarstöd

(2018-2019) Projektet genomförde försök med ett centralt molnbaserat trafikledningssystem som sammanställer information och samordnar informationsutbytet med och mellan uppkopplade fordon.

Målet med projektet var att utvidga den etablerade AD Aware Traffic Control-plattformen med funktioner för att visa hur Hazardous Location Warnings kan samlas in från flera OEM-företag och säkert delas mellan olika aktörer via ett sk Central Traffic Cloud. Befintliga internationella standarder användes med framgång för allt korrespondens och AD Aware TC-plattformen kompletterades också med mer stöd för C-ITS-standarder.

Projektet har visat hur delning av trafiksituationsdata via en central nivå kan ge en bredare och mer direkt förståelse av trafiksituationen i realtid och överföra detta till anslutna enheter. Detta innebär bättre vägledning för OEM-företag som driver AD-fordon samt förbättrad förarsupport genom OEM ADAS-moln.

Att få full medvetenhet om trafiksituationen är en hörnsten för en säkrare och effektivare drift av AD- och ADAS-fordonsflottor. Projektet kunde visa konkreta exempel på hur delning av data förbättrade den övergripande lägesmedvetenheten samt gav Advanced Cooperative Driver Assistance till specifika fordon.

Huvudresultatet från projektet var en demonstration av systemet som visar ett komplett tvåvägs korrespondensflöde mellan Volvo Cars- och CEVT-fordon över AD Aware Central Traffic Control Cloud. Demonstrationen hölls på Lindholmen Science Park i slutet av november 2019.

Projektet använde och utökade en hel del av den redan existerande molninfrastrukturen som utvecklats för Drive Sweden.

skarmavbild_2019-02-26_kl._11.42.22.png

Projektperiod:
2018-11-01– 2019-12-23

Mer information:
AD Aware Traffic Control                                
AD Aware Traffic Control – Emergency Vehicle Information
Läs en kombinerad slutrapport här

Projektpartners:
Carmenta, Volvo Cars, CEVT, Ericsson, RISE

Kontakt:
kristian.jaldemark@carmenta.com