Hoppa till huvudinnehåll
conference lunch move company map contacts lindholmen lindholmen 2 travel info

logo

LIMA

LIMA är ett mobilitetsprojekt för dig som arbetar på eller i närheten av Lindholmen. Syftet är att förenkla ditt vardagsresande både i tjänsten och privat, genom en, heltäckande app.

Läs mer på projektets webbplats

Bakgrund 

Projektet är en del av samverkansprogrammet Nästa generations resor och transporter och finansieras till delar av Vinnova, Sveriges innovationsmyndighet, inom ramen för Drive Sweden. Projektet kommer att utveckla och testa en smart, delad mobilitetstjänst på en utvald pilotgrupp som jobbar på Lindholmen.

Omfattning 

Genom att erbjuda olika resetjänster i en och samma app ger vi dig möjligheten till ett flexibelt och tidseffektivt resande. Inte minst vill vi visa dig att det är enkelt att hitta rätt resetjänst för varje givet tillfälle. Dessutom separerar du dina tjänsteresor med ett enkelt klick och skickar per automatik redovisningsunderlaget direkt till ekonomiavdelningen. Tillsammans ökar vi framkomligheten på Lindholmen.

LIMA kommer att involvera företag och genom dem användare i en storskalig pilot som innehåller kombinerad mobilitet och inkluderar nya koncept för bildelning och en övergripande systemoptimering. Dessutom ingår konceptutveckling av en Mobility Hub, som en fysisk samlingsplats för lokala transporter.

Projektet skall leverera en heltäckande, skalbar lösning för mobilitet för anställda och företag som under projektet testas och utvärderas på Lindholmen Science Park i Göteborg. 

Projektperiod:
2018-2020

Projektpartners:
Lindholmen Science Park, IUS Innovation, Ubigo, RISE, Smart Resenär, Ericsson, Veridict, Carmenta, Viscando, Snapp Car, Move About, Holmgrens Bil, Göteborgs Stads Parkering AB, Västtrafik, Älvstranden Utveckling, OkQ8, Karlastaden, Atrium Ljungberg, Chalmers.

Kontakt:
Sofia Löfstrand, Lindholmen Science Park
sofia.lofstrand@lindholmen.se