Hoppa till huvudinnehåll
conference lunch move company map contacts lindholmen lindholmen 2 travel info

logo

AVTCT

AVTCT-projektet undersöker trafikeffekterna på automatiserat fordon och trafikledning av kommersiellt drivna bilpooler och kollektivtrafik.

Projektets mål är att förstå rollen som ett trafikstyrningstorn (TCT) för automatiserade vägfordon (AV) har. Ett sådant kontrolltorn kommer att användas för kontroll och drift på fordon, bilpooler och trafiknivåer, vilket alla kommer att påverkas av introduktionen av automatiserade och förarfria fordon. En förundersökning utfördes för att förstå de nödvändiga funktionerna och rollerna i tornet, dess möjliga konstruktion och layout samt de möjligheter som kontrolltornet ger för att öka säkerheten och effektiviteten hos AV-bilpooloperationen.

skarmavbild_2019-05-21_kl._22.56.53.pngEn prototyp byggdes för att visa upp potentiell konstruktion och användning av kontrolltornet. Prototypen använder resultat från andra aktuella forsknings- och innovationsprojekt och använder både fysiska och virtuella komponenter.

Projektet fortsätter med ett tvåårigt projekt (AVTCT2) med KTH, Carmenta, Ericsson, AB Volvo, Ericsson, Scania, Telia och Trafikverket som partners.

 

 

 

Period
December 2017 - november 2018

Kontakt
Jonas Mårtensson
jonas1@kth.se 

Projekt partners
KTH, Carmenta, AstraZero