Hoppa till huvudinnehåll
conference lunch move company map contacts lindholmen lindholmen 2 travel info

logo

Autonomous Base Camp - ABC

(2017-2019) Autonomous Base Camp (ABC) bildades 2017, för att inom Drive Sweden kunna bana väg för självkörande skyttlar på den svenska marknader. Vårt arbetssätt går ut på att hjälpa städer, företag och samhällsaktörer att dra nytta av autonoma lösningar för första- och sista kilometrarna och tillsammans utveckla det nuvarande och framtida mobilitetssystemet.

Hur kan ABC hjälpa dig?

Vi samarbetar med organisationer, både offentliga och privata, i genomförbarhetsstudier och bistår intressenter i omfattande implementeringsprojekt. Vårt bidrag kan inkludera alltifrån att "bolla idéer" till servicedesign, KPI-urval och utvärdering samt att utforma och söka kompletterande projekt. Med vår erfarenhet och breda samarbete inom marknaden för skyttlar kan vi hjälpa organisationer att komma i kontakt med många internationella operatörer och tillverkare.

Med ett tillämpat forskningsperspektiv stödjer vi lansering och utveckling av behovsanpassade transporter med självkörande skyttlar exempelvis till eller från arbete, köpcentrum, campus, sjukhus eller hem. Två demonstrationsförsök har redan genomförts i Stockholm och Göteborg, och runt om i världen pågår och planeras en mängd olika initiativ. Parallellt med dessa demonstrationsprojekt undersöker vi möjligheten för upprättande av marknadsnära tjänster och testplatser i städer såsom Varberg, med företag som IKEA och på samverkansarenor såsom Lindholmen Science Park. 

ABC driver på fortsatt marknadsutveckling

ABC genomför marknadsutvecklingsworkshops med tillverkare, operatörer samt mjukvaru- och hårdvaruutvecklare av autonoma skyttlar, och tillsammans med andra branschledare utreder vi nuvarande och framtida behov och kopplar ihop relevanta aktörerna till färdplanen. Vi har även genomfört intervjuer, marknadsanalyser och användarstudier för att utreda vad branschen behöver för att bli ännu mer relevant. Vi verkar inte bara för att existerande lösningar ska implementeras- vi anpassar och skapar även nya metoder för att stötta dess utveckling.

abc_bild.png

Tiden för småskaliga demonstrationer är över. Vi tror på att lära genom att göra – föreställa oss, testa och utvärdera skyttlar på varierande platser i hela Sverige för att nå en mer nyanserad bild av hur funktioner och fördelar förändras för olika användare, kunder och städer.

Vill du veta mer?

ABC, som drivs av forskningsinstitutet RISE Viktoria, är en del av Drive Sweden.
För frågor, vänligen kontakta teamledare Sigma Dolins: sigma.dolins@ri.se

Våra samarbetspartnersskarmavbild_2018-12-02_kl._00.17.39.png

Period
2017-2019