Skip to main content

Vill ditt företag få hjälp att lansera i USA?

Friday, Juli 5, 2024

Nu finns det möjlighet för svenska små och medelstora företag inom mobilitet att delta i programmet Berkeley SkyDeck i USA. Programmet är skräddarsytt för att stötta företag att accelerera sina lösningar. Sista ansökningsdag är 1 september 2024. 

Foto som visar gatuvy i en amerikansk stad. På bilden syns taxibilar, bilar, fotgängare och cyklister

SkyDeck är ett acceleratorprogram som erbjuder snabbt växande start- och scale-ups ett nätverk med rådgivare, industripartners och ackrediterade investerare. Programmet ger en gedigen introduktion till marknaden i Silicon Valley och Nordamerika.

Genom The Berkeley Acceleration Method fokuserar programmet på att accelerera de deltagande företagens lösningar och attrahera partners, kunder och investerare på den amerikanska marknaden.

Förutom det gedigna programmet, som består av workshops, mentorskap, och nätverksmöjligheter inom SkyDeck, erbjuds deltagande företag även introduktions- och uppföljningsmöten, samt stöd via Sweden-US Green Transition Initiative (GTI) i Palo Alto under tiden de deltar i SkyDeck.

Vem kan söka?

Intresseanmälan är öppen till 1 september 2024 och antal platser är begränsade till fem företag. Besked lämnas senast 16 september. Utvärderingsgruppen består av Energimyndigheten, GTI och Berkeley SkyDeck.

Intresseanmälan riktar sig till svenska start-ups och scale-ups som uppfyller följande krav:

  • Företaget har en innovativ produkt eller lösning inom energiområdet som bidrar till hållbar mobilitet. Fokus bör ligga på framtidens mobilitet som transportmedel, till exempel inom batterier, laddningsinfrastruktur bränsleceller eller lättviktsmaterial men även innovationer inom andra energieffektiva och miljöbättre mobilitetslösningar kan komma i fråga. 
  • Det finns personella och finansiella resurser (till exempel personal) för internationalisering på den amerikanska marknaden.
  • Företaget har en affärsplan som visar att den amerikanska marknaden är prioriterad för företaget, och att en första plan för marknadsinträde har tagits fram.
  • Företaget har en verifierad teknik och företagets lösning är skyddad eller kan skyddas mot konkurrenter, exempelvis genom patent eller annan strategi för immateriella tillgångar.
  • Att företaget är ett litet eller medium-stort företag enligt EU-definitionen.
  • En stor fördel i ansökningsprocessen är om företag som söker redan har betalande kunder och affärspartners i Sverige.

Webbinarium 20 augusti

För den som är intresserad av att veta mer om programmet, så finns det möjlighet att delta på ett webbinarium 20 augusti klockan 16-17 CET.

Länk till webbinariet (via Microsoft Teams)