Hoppa till huvudinnehåll
conference lunch move company map contacts lindholmen lindholmen 2 travel info

logo

Samverkan kring automatiserade transportsystem engagerar Norges transport- och kommunikationsminister

Norges transport- och kommunikationsminister Ketil Solvik-Olsen var idag på besök på Lindholmen i Göteborg och träffade representanter från Volvo Cars, AB Volvo och Ericsson samt Ann-Sofie Hermansson som delade med sig av planer och visioner för Göteborgs Stad. Drive Sweden på Lindholmen Science Park stod som värd för dagens program.
Ketil Solvik-Olsen, Norges transport- och kommunikationsminister

Efter förmiddagens besök på Volvo Cars och test av en självkörande bil i Drive Me projektet, föjde presentation av Volvo Bus och ElectriCity, eldriven busstrafik. På Lindholmen Science Park fortsatte man diskutera automation med AB Volvo, som visade exempel från tester med lastbilar i bland annat Bolidengruvan.

Gällande utvecklingen av autonoma transportsystem kommenterade Ketil Solvik-Olsen:

-Jag tror på en nordisk samverkan kring att harmonisera regelverken, så vi är flera länder som är starka tillsammans, så att Norden kan gå i förväg. Det är dessutom viktigt med bra kontakt med företagen som utvecklar produkterna.

Kommunstyrelsens ordförande i Göteborg, Ann-Sofie Hemansson, delade också med sig av planer och visioner för framtida transporter i Göteborg och från Ericsson fick deltagarna höra mer om 'smarta transporter i smarta städer'.

Avslutningsvis presenterade Programansvarige Jan Hellåker det strategiska innovationsprogrammet Drive Sweden. Sammantaget innehåll dagen flera spännande infallsvinklar på automation.