Hoppa till huvudinnehåll
conference lunch move company map contacts lindholmen lindholmen 2 travel info

logo

Samverkan kring automatiserade transportsystem engagerar Norges transport- och kommunikationsminister

Ketil Solvik-Olsen, Norges transport- och kommunikationsminister
Norges transport- och kommunikationsminister Ketil Solvik-Olsen var idag på besök på Lindholmen i Göteborg och träffade representanter från Volvo Cars, AB Volvo och Ericsson samt Ann-Sofie Hermansson som delade med sig av planer och visioner för Göteborgs Stad. Drive Sweden på Lindholmen Science Park stod som värd för dagens program.

Efter förmiddagens besök på Volvo Cars och test av en självkörande bil i Drive Me projektet, föjde presentation av Volvo Bus och ElectriCity, eldriven busstrafik. På Lindholmen Science Park fortsatte man diskutera automation med AB Volvo, som visade exempel från tester med lastbilar i bland annat Bolidengruvan.

Gällande utvecklingen av autonoma transportsystem kommenterade Ketil Solvik-Olsen:

-Jag tror på en nordisk samverkan kring att harmonisera regelverken, så vi är flera länder som är starka tillsammans, så att Norden kan gå i förväg. Det är dessutom viktigt med bra kontakt med företagen som utvecklar produkterna.

Kommunstyrelsens ordförande i Göteborg, Ann-Sofie Hemansson, delade också med sig av planer och visioner för framtida transporter i Göteborg och från Ericsson fick deltagarna höra mer om 'smarta transporter i smarta städer'.

Avslutningsvis presenterade Programansvarige Jan Hellåker det strategiska innovationsprogrammet Drive Sweden. Sammantaget innehåll dagen flera spännande infallsvinklar på automation.