Skip to main content

Peter Eriksson - ny styrelseordförande för Drive Sweden

Friday, Februari 17, 2023

Peter Eriksson, tidigare bostads- och digitaliseringsminister, har nyligen valts till ny styrelseordförande för Drive Sweden.

Peter Eriksson

- Det känns både roligt och intressant att få gå in som styrelseordförande. Jag vill bidra till att stärka svenska företags innovations- och konkurrenskraft genom ökad digitalisering och intensifiera arbetet för en hållbar förändring och ett moderniserat företagande vilket brådskar, säger Peter.

Tord Hermansson, VD på Lindholmen Science Park, varifrån arbetet med Drive Sweden leds, ser mycket positivt på att Peter tillträder som ny ordförande.

- Peters gedigna erfarenhet av att leda förändringsarbete på en hög strategisk nivå kommer att ha stor betydelse för att fortsätta utveckla Drive Sweden. Hans kunnande inom hållbarhet och digitalisering och kontaktnät på den nationella och internationella politiska arenan ligger väl i linje med uppdraget i en föränderlig omvärld.  

Peter Eriksson ersätter Jan Hellåker, som avböjt omval efter att ha varit ordförande sedan 2019. Jan Hellåker kommer fortsätta arbeta som senior advisor inom Drive Sweden.