Hoppa till huvudinnehåll
conference lunch move company map contacts lindholmen lindholmen 2 travel info

logo

Kunders nya krav - en kraft till förändring

Bilindustrin behöver förändras för att spegla kunders nya krav, sa Håkan Samuelsson, vd Volvo Cars, på FNs Global Compact Network möte i Göteborg. -Våra kunder vill ha säkrare, mer hållbara och bra bilar. Jag är övertygad om att nästa generation av fullt självkörande, elektrifierade och uppkopplade bilar kommer att göra framtidens städer renare, säkrare och smartare.
Håkan Samuelsson, vd Volvo Cars. Bild: Volvo Cars

Volvo Cars är en grundande medlem till  FNs Global Compact, världens största initiativ för hållbart företagande. Mötet är en av de större sammankomsterna för nordiska företags hållbarhetsexperter hållet under FNs beskydd.

Volvo Cars är medvetna om betydelsen av samverkan för att göra framsteg. Därför fokuserar företaget på både offentliga och privata partnerskap kring hållbarhetsutveckling och man samarbetar nära säkerhetsorgansationer och offentliga organ för att dela sin kunskap och avancerade trafiksäkerhetstänkande. I Drive Me-projektet för självkörande bilar samarbetar man både med offentliga och privata partners  och man har gått samman med Stora Enso och den belgiska regeringen för att förverkliga 40 procents CO2-minskning på sin fabrik i Gent.

Läs Volvo Cars pressmeddelande här