Hoppa till huvudinnehåll
conference lunch move company map contacts lindholmen lindholmen 2 travel info

logo

Framgångsrika tester med hur sensordata kan förbättra trafiksäkerhet

Drive Sweden-projektet CeViss har publicerat sin slutrapport och tar i och med det AD Aware Traffic Control till ytterligare en nivå. I detta projekt har deltagande partners framgångsrikt nyttjat sensorer på fordon för att öka trafiksäkerheten.

Projektet har till exempel demonstrerat hur data som registrerats av sensorer samlats in, analyserats och förbättrats i realtid i en central molntjänst och sedan delats med två OEM-partners. Deras uppkopplade bilar kunde sedan, baserat på informationen, agera utifrån datan och mer exakt minska risken i trafiksituationen framför. Projektet har också visat hur de kunde skicka instruktioner till bilarna, som exempelvis en rekommenderad hastighet, med hjälp av geofencing (som ska användas av Adaptive Cruise Control (ACC)) och sökförfrågningar för att leta efter specifika symboler eller texter (t ex registreringsskyltar).

De viktigaste resultaten från projektet filmades under proof-of-concept-försök som utfördes vid flera tillfällen, med ett framgångsrikt avslutande test på AstaZeros testområde. Högst upp på denna sida hittar du en film om detta!

Eftersom delning av sensordata kan skapa möjliga integritetsproblem undersöktes också de juridiska aspekterna.

Read more about the results here