Hoppa till huvudinnehåll
conference lunch move company map contacts lindholmen lindholmen 2 travel info

logo

Avsiktsförklaring mellan Sverige och Singapore - en möjliggörare för nya bilaterala initiativ

En ny avsiktsförklaring har undertecknats mellan Sverige och Singapore. Detta öppnar upp för nya samarbeten och har potential att öka den internationella dynamiken i Drive Sweden. Under Drive Sweden Forum adresserade både Sverige och Singapore denna dörröppnare som Drive Sweden hjälpte till att få till stånd.
Wee Shann Lam and Christer Löfving at the Drive Sweden Forum.

I avsiktsförklaringen beskrivs samarbete om automatiserade fordon, transportpolitik och planering, miljömässigt hållbara transporter, ny och framväxande mobilitet, inkluderande mobilitetslösningar, trafik- och överbelastningshantering och it-säkerhet. Men det står också att det inte finns någon gräns för de ämnen de kan gräva i.

Dokumentet undertecknades av Transportstyrelsen och Land Transport Authority i Singapore och båda parter ser mycket potential i det ömsesidiga arbetet med mobilitets- och transportfrågor mellan de två nationerna.

– Vi menar att Singapore är en av världsledarna i omvandlingen av mobilitetssystemet. De har en helhetssyn och stora demonstratorer och vi hoppas att vi kan bli starkare och lära av varandra, sa Christer Löfving, strateg vid Transportstyrelsen, under det senaste Drive Sweden Forum.

– Sverige är väldigt innovativt och tittar på policyer och hur man kan få dessa två saker att fungera ihop. Detta är ett område där vi kan arbeta tillsammans och där vi har en liknande struktur. För oss är det också viktigt att inse att det finns mycket bra partners ute i världen som kan ge oss olika perspektiv som hjälper oss i vårt beslutsfattande för att bli mer robust, sa Wee Shann Lam, Chief Innovation & Technology Officer på Land Transport Authority i Singapore.

Avsiktförklaringen kommer att erbjuda olika typer för samarbete, som seminarier, workshops, besök och annan kunskapsdelning.

Drive Sweden är stolta över att ha varit en del av denna process och ser fram emot de nya möjligheter detta innebär. Vårt engagemang i detta återspeglar också vår internationalisering, där vi aktivt söker nytt samarbete med banbrytande partners och noga följer utvecklingen på nyckelmarknader.

Se Christer Löfving och Wee Shann Lam diskutera Avsiktsförklaringen här

Se hela Drive Sweden Forum här