Skip to main content

Lunch & Learn: 5G-nätets roll för smarta och hållbara transportlösningar

-
Online

Det här Lunch & Learn handlade om vilken roll det nya 5G-nätet spelar för att möjliggöra smarta och hållbara transportlösningar och hur det nya innovationsprogrammet NorthStar kan bidra till att accelerera forskning och utveckling av 5G för nya transportlösningar. Nu kan du ta del av presentationerna från mötet. 

 

Arrangeras av: 
Drive Sweden

Innovationsprogrammet NorthStar

NorthStar är en gemensam satsning av Ericsson och Telia. Programmet riktar sig i första hand till avdelningar som arbetar med innovation samt forskning och utveckling inom fordonsindustrin och transportsektorn. Syftet är att underlätta för dessa företag att få tillgång till den senaste 5G-tekniken. Första kunden i programmet är AstaZero, en fullskalig testmiljö för vägsäkerhet som ligger utan Göteborg. Anläggningen är den första i sitt slag i världen och ägs och drivs av forskningsinstitutet RISE, med partners som Volvo Group, Volvo Cars, Veoneer och Scania.

Vid lunchseminariet medverkade AstaZero, som är den första aktören i innovationsprogrammet, som berättade om vilka möjligheter de ser med programmet samt hur deras kunder kommer kunna använda det specialutvecklade 5G-nätet som är själva kärnan i NorthStar-programmet. Trafikverket medverkar och ger sin syn på 5G-teknikens möjligheter för transportsystemet.

Ta del av Telias och Drive Sweden's presentationer (pdf) 

Medverkande:

  • Magnus Leonhardt, Telia
  • Peter Janevik, AstaZero
  • Petter Åsman, Trafikverket
  • Stefan Myhrberg, Ericsson
  • Malin Andersson, Drive Sweden's programchef