Skip to main content

Lunch & Learn: 5G-nätets roll för smarta och hållbara transportlösningar

-
Online

Vilken roll spelar det nya 5G-nätet för att möjliggöra smarta och hållbara transportlösningar och hur kan det nya innovationsprogrammet NorthStar bidra till att accelerera forskning och utveckling av 5G för nya transportlösningar? Via NorthStar får bolag inom fordonsindustrin tillgång till en ny 5G-innovationshub laddad med senaste 5G-tekniken som network slicing och positionering.

 

Arrangeras av: 
Drive Sweden
En kaffekopp, en dator, ett anteckningsblock och en mobiltelefon.

Innovationsprogrammet NorthStar

NorthStar är en gemensam satsning av Ericsson och Telia. Programmet riktar sig i första hand till avdelningar som arbetar med innovation samt forskning och utveckling inom fordonsindustrin och transportsektorn. Syftet är att underlätta för dessa företag att få tillgång till den senaste 5G-tekniken. Första kunden i programmet är AstaZero, en fullskalig testmiljö för vägsäkerhet som ligger utan Göteborg. Anläggningen är den första i sitt slag i världen och ägs och drivs av forskningsinstitutet RISE, med partners som Volvo Group, Volvo Cars, Veoneer och Scania.

Vid lunchseminariet medverkar AstaZero, som är den första aktören i innovationsprogrammet, och berättar om vilka möjligheter de ser med programmet samt hur deras kunder kommer kunna använda det specialutvecklade 5G-nätet, som är själva kärnan i NorthStar-programmet. Trafikverket medverkar och ger sin syn på 5G-teknikens möjligheter för transportsystemet.

Medverkande:

  • Magnus Leonhard, Telia
  • Peter Janevik, AstaZero
  • Petter Åsman, Trafikverket
  • Malin Andersson, Drive Sweden's programchef


Välkommen att anmäla dig här!