Skip to main content

Drive Sweden Business Model Lab – Workshop: Autonoma Transporter

-
KTH + online

Den 17 oktober arrangerade Drive Sweden Business Model lab en workshop tillsammans med Applied Autonomy, Einride och SL där framtiden för autonoma transporter och deras affärsmodeller synades! Tre goda exempel presenterades före workshoppen och dessa presentationer kan du hitta här.

Arrangeras av: 
Drive Sweden
En bild på en av Drive Swedens pusselbitar med texten Affärsmodeller.

Autonoma transporter har de senaste åren blivit ett av de hetaste ämnena inom och fordonsindustrin och många andra sektorer. Dock hörs även skeptiska röster och man kan med all rätt ifrågasätta hypen kring tekniken och när den kan förväntas få genomslag.

Vi bjuder in till ett samtal om statusen på denna utveckling inom EU, där ett par exempel av det pågående arbetet presenteras. Målet med denna workshop är att identifiera vad vi kan göra nu för att accelerera utvecklingen och kommersialiseringen av autonoma transportlösningar med hjälp av affärsmodellsutveckling.

Hitta presentationerna här nedan genom att klicka på programpunkterna.

Agenda

10:00-11:00 Seminarium (Digitalt + IRL på KTH)

11:00-13:00 Workshop inklusive lunch (IRL på KTH)

  • Seminariet följdes upp med en workshop för att diskutera och generera idéer kring potentiella projekt som kan leda till insikter om hur nya affärsmodeller kan möjliggöra autonoma transporter.