Skip to main content

Drive Sweden Forum och Rundabordssamtal

-
Ericsson i Kista (Torshamnsgatan 21, Stockholm)

Välkommen den 28 april när Drive Sweden håller sitt första offentliga evenemang på Ericsson i Kista, Stockholm.

Arrangeras av: 
Drive Sweden

Ladda ner talarpresentationer

 

Dagen inleds med presentationer av Drive Swedens ordförande Catharina Elmsäter-Svärd och Orvar Hurtig, VP Industry & Society på Ericsson. Tillsammans med ytterligare talare kommer de att belysa programmets verksamheter ur olika perspektiv.

Philippe Crist sitter på OECDs International Transport Forum and var ansvarig för deras omfattande analys av hur automation kan påverka samhället som redovisades vid ITF konferensen i Leipzig förra året. Resultatet var häpnadsväckande och rapporten fick stort genomslag i media. Nu har vi en chans att höra detta direkt från källan - så missa inte detta tillfälle!

En ytterligare höjdpunkt på dagen blir ett tal från Infrastrukturminister Anna Johansson runt lunchtid. 

Den andra delen av dagen ägnas åt en gemensam kick-off för Drive Sweden's fyra grupper för Rundabordssamtal. 

TID: Torsdag, 28 april, 10.00 - 16.00
PLATS: Ericsson HQ i Kista, Torshamnsgatan 21, Stockholm

Drive Sweden Rundabordssamtal

Avsikten med samtalen är att dels informera om vad vi gör och vad som sker inom området runt om i världen, men lika viktigt är också att samla in idéer och förslag på nya projekt. Vi har definierat fyra olika grupper som t.ex. kommer att diskutera frågeställningar som dessa: 

  • Användare –  Hur kommer framtidens automatiska transportsystem att påverka användarna? Är allt till det bättre? 
  • Städer – Hur kommer automation och digitalisering att påverka hur vi planerar våra städer? Vilka möjligheter, och hot, finns med denna utveckling? 
  • System – Automation av fordonen och digitalisering av samhällsfunktioner pågår redan, men hur kan vi använda denna utveckling för att skapa ett hållbart transportsystem? 
  • Teknologi – Vilka teknologier behövs för framtidens transporter? Finns det viktiga vägval i teknikfrågor? Vilka övriga teknologier borde vi också titta på?

Man kommer att kunna delta i mer än en grupp, men vi ber dig indikera vilken grupp som du är mest intresserad av.

En del av Kista Mobility Week

Drive Sweden Forum och Rundabordssamtal utgör också ett inslag i Kista Mobility Week som pågår hela veckan. Alla intresserade får chansen att prova de självgående bussar som ingår i det pågående EU-projektet CityMobil2. Deltagare på Drive Sweden Roundtable kommer förstås också att ha möjlighet att provåka dessa fordon under dagen.